Reprezentacija BIH u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija!

0
Radiosarajevo.ba
Reprezentacija BIH u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija!
FOTO: Facebook / Sjedeca odbojka BiH

Zlatni momci, članovi Reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci članovi osvojili su Zlatnu ligu nacija.

Na turniru koji je protekla tri dana igran u nizozemskom Assenu, a na kojem su nastupile najbolje reprezentacije Evrope, bh. reprezentativci ostvarili su stopostotan učinak.

Tako su u šest mečeva izborili šest pobjeda. U meču posljednjeg kola u nedjelju su savladali Hrvatsku sa 3:0. Izuzetno zanimljivo bilo je u prvom seti, koji je nakon preokreta sa 26:24 u svoju korist riješio tim Bosne i Hercegovine. Drugi set riješen je sa 25:17, a treći sa 25:18.

Podsjećamo, na putu do nove zlatne medalje, a prije trijumfa nad Hrvatskom, Ljiljani su pobijedili predstavnike Njemačke (3:1), Rusije (3:2), Nizozemske (3:0), Ukrajine (3:0) i Srbije (3:0). 

Za ovo takmičenje ističe se kako je bilo vrlo dobra prilika da se reprezentacija naše zemlje uigra pred Paraolimpijske igre u Tokiju. Iz našeg tima ističu kako je cilj plasirati se u finale, te napasti zlato. 

Reprezentaciju na ovom takmičenju su činili igrači: Sabahudin Delalić, Asim Medić, Adnan Manko, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Nizam Čančar, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić.

Zasluge za ovaj rezultat potpisuju i članovi stručnog štaba kao i pomoćno osoblje: Mirza Hrustemović, Ejub Mehmedović, Zikret Mahmutović, Dževad Šabeta i Brdarić Elvir a na pripremama reprezentacije bili su i Armin Šehić te Edin Đino koji su, ističe se sa još nekoliko mladih i talentiranih igrača budućnost bh. reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije