Amel Tuka: Zbog mojih Bosanaca sam na svakoj utrci brži za sekundu

0
Radiosarajevo.ba
Amel Tuka: Zbog mojih Bosanaca sam na svakoj utrci brži za sekundu
Foto: Privatni album / Amel Tuka u Stockholmu

Naš najbolji atletičar Amel Tuka oglasio se na svom Facebook profilu i najavio utrku na 800 metara koja će se održati danas u Stockholmu u 16:48 sati.

Ovo je Tuku prva utrka nakon skoro mjesec pauze.

Posljednje utrke je imao 5. i 6. juna na Državnom prvenstvu u Zenici, nakon čega je otišao na visinske pripreme u St. Moritz.

Amel Tuka u Stockholmu - undefined

Foto: Privatni album: Amel Tuka u Stockholmu

"Mjesec poslije, sišao sam sa planine i tek trebam vidjeti kako će mi tijelo i noge reagovati. Imao sam malih problema sa lijevim stopalom, ali generalno se osjećam dobro, uprkos napornim treninzima. Svi znate da je fokus na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali utrke Dijamantske lige igraj bitnu ulogu u pripremama i podizanju forme i samopouzdanja. Neću vam obećati ništa, osim da ću vas ponovo pokušati učiniti ponosnim.

Amel Tuka u Stockholmu - undefined

Foto: Privatni album: Amel Tuka u Stockholmu

Zbog vas sam brži najmanje sekundu po utrci, jer me nosi vaša podrška, koju svakodnevno dobijam – od navijača, javnosti, medija. Čujem huk u ušima i osjetim vašu bezuvjetnu ljubav u srcu i kad je čovjeku teško, a često mu bude teško, sjetim se da iza mene stoji armija Bosanaca i Hercegovaca, koja vjeruje u mene. Uz porodicu, koja mi je svetinja, vi ste moj vjetar u leđa i idemo pokušati dati sve od sebe, počev od danas", napisao je Tuka na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije