Životni put Amela Tuke: "Gazela iz BiH" koja je rođena za medalje

Radiosarajevo.ba
Životni put Amela Tuke: "Gazela iz BiH" koja je rođena za medalje
Foto: EPA-EFE / Amel Tuka donio srebro Bosni i Hercegovini iz Dohe

Amel Tuka je večeras donio srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Naš najbolji atletičar osvojio je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi u utrci na 800 metara.

"Gazela iz Bosne i Hercegovine" je osuđen na uspjeh i medalje sa velikih takmičenja.

Vrijedi naglasiti, da je tokom cijele karijere uz Amela Tuku bio BH Telecom, koji je snažno podržavao našeg sportistu i vjerovao u njega, tako da sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti bez naše kompanije koja je ulagala sredstva i podršku u najbržeg atletičara Europe u ovom trenutku.

Bravoooooo, Amele: Tuka osvojio srebro u finalu Svjetskog prvenstva

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.

Rođen je 9. januara 1991. godine u Kaknju. Živi u italijanskom gradu Busolegno, a kada ne nastupa na mitinzima širom svijeta,

Senad Tuka, otac Amela Tuke: Ponosan sam, to je moj zlatni sin

Ovdje je prava ludnica. Okupili smo se sat prije utrke. Ima nas 20 i trenutno je kao u hotelu. Svi smo na nogama. Stigla je rodbina i iz Zenice. Tek počinje slavlje, jer nam uskoro dolaze i komšije.

U julu 2015. godine ostvario je najbolje vrijeme u trci na 800 metara na mitingu u Monacu (1:42:51), što je i danas njegov lični rekord.

Na Svjetskom prvenstvu u atletici 2015. godine u Pekingu osvojio je treće mjesto u istoj disciplini.

Još jednom se prisjetimo Amel Tuka i večeras osvojog drugog mjesta u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji donio srebrnu medalju!!!

Tuka je utrku istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji lični rezultat sezone.

 

Komšić: Tuka još jednom dokazao da je veliki borac i uspješan sportista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je najboljem bh. atletičaru Amelu Tuki čestitku za osvojenu srebrenu medalju. Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije