Brojne čestitke Amelu Tuki: "Hvala ti za sve što radiš za našu domovinu"

Radiosarajevo.ba
Brojne čestitke Amelu Tuki: "Hvala ti za sve što radiš za našu domovinu"
Foto: EPA-EFE / Amel Tuka

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji lični rezultat sezone.

Nakon osvajanja srebrene medalje uslijedile su brojne čestitke.

Među prvima na ovakvom uspjehu Amelu je čestitao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Na svom zvaničnom Facebook profilu napisao je:

“Bravo Amele! Veliki uspjeh za BiH i za sve nas! Ponosni smo”.

Čestitkama se pridružio i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

“Amel Tuka, ponosan sam jer si iz Bosne i Hercegovine!!!”, napisao je Mijatović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovini Šefik Džaferović čestitao je Amelu Tuki osvajanje srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

“Upućujem iskrene čestitke Amelu Tuki na osvojenoj srebrenoj medalji na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, čime je učinio ponosnim sve nas i na najbolji način reprezentovao našu domovinu Bosni i Hercegovinu u svijetu. Ova srebrna medalja za svakog od nas ima zlatni sjaj. Rad, disciplina, upornost i vjera u sebe i pomoć Svevišnjeg, iz godine u godinu daju rezultate, koji Amela Tuku već sada čine jednim od najboljih sportista koje je naša zemlja imala. Želim mu da u nastavku karijere postigne još mnogo uspjeha”, navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić na svom Facebook profilu napisao je:

“Amel Tuka je dokaz kako se mukotrpan rad na kraju itekako isplati. Sve čestitke, bravo majstore!”, poručio je Nikšić.

Srebrna medalja koju je večeras na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, u utrci na 800 metara, osvojio najbolji bh. atletičar Amel Tuka “sija više nego zlato”, naveo je u svojoj čestitki federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić je istaknuo da je Tuka “najbolji bh. ambasador”.

 Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku najboljem bosanskohercegovačkom atletičaru Amelu Tuki.

Povodom osvojenog drugog mjesta na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, upućujem ti najiskrenije čestitke za tvoj izvanredan uspjeh koji nas je sve istinski obradovao. Na najbolji način si promovirao BiH, postigao lični uspjeh i pokazao kako se velikim trudom i vjerom u sebe može postići izuzetan rezultat. Želim ti dobro zdravlje i puno sreće i uspjeha na predstojećim takmičenjima kako bi nas još mnogo puta mogao obradovati sjajnim sportskim uspjesima”, piše u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku.

"Upućujem iskrene čestitke Amelu Tuki i zahvaljujem mu što nas je sve večeras učinio ponosnim. Istrčao je fantastičnu utrku, u izuzetno snažnoj konkurenciji, i još jednom potvrdio da je svjetska klasa. Svaki uspjeh ovog vrhunskog sportiste i patriote je uspjeh cijele BiH", kazao je Izetbegović te dodao:

"Obaveza države i institucija vlasti jeste da pruže značajniju podršku vrhunskim sportistima, koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u svijetu, kao što je to večeras učinio Amel Tuka, kojem želim sve najbolje u nastavku karijere".

Čestitkama se pridružila i Vlada Kantona Sarajevo.

“Amel Tuka, naš ponos, osvojio je srebro u finalu Svjetskog prvenstva! Čestitke i hvala za sve što radiš za našu domovinu”, poručili su.

I novoimenovani šef Delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler oglasio se na svom Twitter profilu.

“Čestitke Bosni i Hercegovini i Amelu Tuki za osvajanje srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi”, napisao je Sattler.

Na svom Twitter profilu čestitao je i ambasador Italije u BiH Nocola Minasi.

“Bravo šampione! Ovo je znak vrijednosti (i da je dobro trenirati u Italiji)”, našalio je se ambasador.

 

Osvajanje medalje Tuki čestitali su i iz BH Telecoma.

“Čestitamo našem najboljem bh. atletičaru na osvojenoj srebrenoj medalji na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi. Ponosni smo na saradnju koju već godinama naša kompanija ima sa Amelom Tukom i želimo mu puno sreće, uspjeha i dobrih rezultata u budućim utrkama i takmičenjima”, poručili su.

“Amel Tuka je istinski uzor mladima. Vrijedan, sposoban, skroman, sportista koji voli skolu i voli ovu zemlju. Amele, hvala ti za ovaj osjecaj ponosa i srece. Prvi si! P. S. Zastava ti dobro stoji”, poručila je glasnogovornica BH Telecoma Nađa Lutvikadić-Fočo.

Iz Olimpijskog komiteta BiH čestitali su Amelu, njegovom treneru i Atletskom savezu Bosne i Hercegovine na ovom velikom uspjehu.

Prigodnom objavom oglasila se i Ambasada Španije u BiH.

 

Osvajanje medalje nije prošlo nezapaženo i u Košarkaškom savezu BiH.

“Amel Tuka večeras je osvojio srebrenu medalju na SP u Dohi. Naš atletičar je još jednom pokazao da rad, red i disciplina u sportu donose uspjeh. KS BiH čestita Tuki veliki uspjeh kojim je sve Bosance i Hercegovce učinio ponosnim”, napisali su

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije