Doha / Bravoooooo, Amele: Tuka osvojio srebro u finalu Svjetskog prvenstva

01. 10. 2019. u 21:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23372

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji donio srebrnu medalju!!!

Tuka je utrku istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji lični rezultat sezone.

U ovoj finalnoj utrci, Braizer Donovan je sa 1:42.34 stigao do zlatne medalje, a treće mjesto zauzeo je Kenijac Ferguson Rotich sa 1:44.25.

Pogledajte kako je HEROJ NACIJE osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji donio srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.


Kada je ova sezona u pitanju Tuka je iz utrke u utrku podizao formu, a i sam je najavio da će vrhunac biti upravo u Dohi.

Tuka se oglasio: Ljudi, volim vas, vaša podrška mi je bila vjetar u leđa

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji donio srebrnu medalju! Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.


Od večerašnjih finalista, a prije same utrke, Tuka je imao treće najbolje vrijeme sezone i najbolje vrijeme karijere.

Oba rezultata ostvario je na utrci Dijamantske lige u Monacu.

Osim Tuke, večeras su u finalnoj utrci nastupili i Bryce Hoppel iz Amerike, Adrian Ben iz Španije, Donovan Brazier iz Amerike, Wesley Vasquez iz Portorika, Ferguson Rotich iz Kenije, Marco Arop iz Kanade i još jedan Amerikanac Clayton Murphy

Podsjećamo, Tuka je 2015. godine u Pekingu, također u utrci na Svjetskom prvenstvu, Bosni i Hercegovini donio bronzanu medalju osvajanjem trećeg mjesta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA