Završen rekreativni badminton turnir u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Završen rekreativni badminton turnir u Sarajevu
/ FOTO: Badminton Sarajevo
Međunarodni rekreativni badminton turnir Sarajevo Open 2016 okupio je 176 igrača iz osam zemalja. Nastupili su igrači iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Turske, Ukrajine, Francuske, Danske i Bosne i Hercegovine.

Turnir se bodovao za novoformiranu regionalnu rekreativnu badminton ligu Alps-Danube-Adria League (ADA League). Igrači iz 12 gradova regiona, Ljubljane, Brežica, Rijeke, Zagreba, Visa, Varaždina, Opatije, Beograda, Pančeva, Banja Luke, Širokog Brijega i Sarajeva, borili su se za medalje i važne bodove za plasman u ADA Ligi.

U toku takmičenja, koje je trajalo 14 sati, odigrano je 409 mečeva, na 12 terena u tri jakosne skupine te sljedećim disciplinama: muški singl (MSA, MSB, MSC) i muški dubl (MDA, MDB, MDC), ženski singl (WSA, WSB, WSC), ženski dubl (WDA, WDB, WDC) i mješoviti dubl (XDA, XDB, XDC).

Organizator takmičenja bilo je Udruženje – Klub sporta i rekreacije za sve u okviru kojeg djeluje i badminton sekcija. Udruženje sa svojih 100 članova, trenutno okuplja najmasovniju organiziranu rekreativnu grupu u Sarajevu. Igraju badminton pet puta sedmično u dvorani Gimnazije Dobrinja (Peta gimnazija).

Udruženje je s uspješnom organizacijom ovog turnira dokazalo kako je veza turizma i sporta, veliki potencijal Bosne i Hercegovine. Pored 176 takmičara u njihovoj pratnji u Sarajevo je stiglo oko 100 turista, koji su zajedno imali preko 500 noćenja.

Na turniru je učestvovalo 40 takmičara iz Sarajeva koji su osvojili sljedeće medalje:

Goran Gliha i Vivien Savoye - ZLATO muški dublovi B, MDB
Vivien Savoye - SREBRO muški singl B, MSB
Hana Burazerović - BRONZA ženski singl B, WSB
Hana Burazerović i Azra Karup BRONZA ženski parovi B, WDB
Elmina Hadžić i Goran Gliha, BRONZA mješoviti parovi B, XDB
Agdal Nuhanović - ZLATO muški singlovi C, MSC
Ozren Dolić - SREBRO muški singlovi C, MSC
Đelo Arnautalić - BRONZA muški singlovi C, MSC
Davor Kadribašić/Senadin Mujkić - ZLATO muški dublovi C, MDC
Elmir Bajrić/Halil Havić - SREBRO muški dublovi C, MDC
Emina Milanović i Ema Muftarević - BRONZA ženski dubl C, WDC

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije