Ekspanzija eSporta u Bosni i Hercegovini: Počinje League of Legends liga

Radiosarajevo.ba
Ekspanzija eSporta u Bosni i Hercegovini: Počinje League of Legends liga
Ekspanzija eSporta zahvatila je i Bosnu i Hercegovinu.

Sportsko takmičenje u igrama poput League of Legends, DOTA-e ili Counter Strikea je sve popularnije u svijetu, pogotovo na području Azije i Sjeverne Amerike, a priliku da se okušaju u trenutno najpopularnijoj igri na svijetu, League of Legends, će u decembru imati i bh. timovi.

Trećeg decembra počet će prva bh. online liga u League of Legendsu, koja će svoju završnicu imati "offline", što znači da će se ekipe u finalnom danu okupiti u Sarajevu i odmjeriti snage "uživo".

U sklopu takmičenja je planirano da se takmiči 16 ekipa, od kojih bi se osam plasiralo na finalni turnir. Za osvajače su osigurane i vrijedne nagrade, a planirano je da se liga održava na mjesečnom nivou, što bi bio krupan korak za domaću eSport scenu, koja je još uvijek na samim počecima.

"Sve razvijenije države su poprilično napredovale na ovom polju, dok su nedavno i u regiji pokrenute slične lige, za koje definitivno ima interesovanja. Odlučili smo da i našoj eSport sceni nedostaje nešto ovakvo i to je glavni razlog što sve pokušavamo dići na jedan viši nivo", rekao je jedan od organizatora, Ibrahim Kurtović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije