Vrnjačka Banja: Juniori BiH pobijedili Crnu Goru 3:0

Radiosarajevo.ba
Vrnjačka Banja: Juniori BiH pobijedili Crnu Goru 3:0
/ Foto: OS BiH
Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je prvu pobjedu na Balkanijadi u Vrnjačkoj Banji savladavši reprezentaciju Crne Gore rezultatom 3:0.

Juniori BiH odlično su otvorili utakmicu ostvarivši veliku prednost do drugog tehničkog tajm-auta (16:8). Prednost je sačuvana do kraja seta u kojem je konačan rezultat bio 25:17.

U drugom setu reprezentacija Crne Gore držala je rezultat u neizvjesnosti do odlaska na prvi odmor (7:8), nakon čega juniori BiH preuzimaju inicijativu i na drugi tehnički tajm-aut odlaze rezultatom 16:9.

Do kraja seta reprezentacija Crne Gore pruža bolji otpor, smanjuje prednost, ali to nije bilo dovoljno za preokretanje rezultata. Drugi set odlazi u korist BiH (25:22).

U trećem setu reprezentacija BiH imala je stalno vodstvo i set zaključila rezultatom 25:20 za ukupnih 3:0 u setovima. Ovo je bila prva pobjeda BiH na Balkanijadi nakon što su u prva dva kola naše nade poražene od Srbije i Bugarske.

Reprezentacija BiH igrala je u sastavu: Ristić, Agatić, Bijelović, R. Lečić, Borojević, Gavrić, Babić, Jocić, I. Lečić, Karić, Novaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije