Volontirajte na Vučko Trailu, najzanimljivijoj međunardnoj utrci u BiH

Radiosarajevo.ba
Volontirajte na Vučko Trailu, najzanimljivijoj međunardnoj utrci u BiH
Foto: Vučko Trail / Volonteri Vučko traila
Planinarsko društvo Željezničar objavilo je poziv za volontere koji će učestvovati u pripremi i organizaciji brdske utrke Vučko Trail 2018, koja se održava na planinama Bjelašnici i Visočici u subotu, 23.6.2018. godine.

Vučko Trail volonteri će asistirati timu PD Željezničar pri markiranju staza, pravljenju trail markacija, pripremi startnih paketa za takmičare, radu na okrjepnim stanicama i kontroli trkača, a sve u skladu sa vlastitim afinitetom i izborom.

Volonteri imaju osiguran prevoz do i od lokacije Vučko Traila, hranu, smještaj i prigodan poklon kao znak zahvalnosti za njihov angažman.

Rok za prijavu volontera je 15. 5. 2018. godine, a prvi sastanak volontera će biti održan 18. 5. 2018. godine, u prostorijama PD Željezničar u Sarajevu (Ključka 2), dok je sve detaljne informacije moguće dobiti putem Facebook stranica PD Željezničar i Vučko Trail ili web-stranica www.vuckotrail.ba i www.pdzeljeznicar.ba. Prijavu koja treba da sadrži ime i prezime, broj telefona i e-mail, moguće je izvršiti putem e-maila, na adresu pdzeljeznicar@gmail.com.

Ovogodišnji Vučko Trail je četvrti po redu, a takmičari mogu da biraju između tri različite staze: 15, 39 i 60 kilometara. Svaka od staza vodi kroz neke od najljepših i najatraktivnijih predjela Bjelašnice i Visočice, a za najbolje takmičare su osigurane vrijedne novčane i robne nagrade.

Prijave za utrku su moguće do 9. 6. 2018. godine, putem linka: www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/550

Do danas se na Vučko Trail prijavilo rekordnih 490 trkača iz 13 država, te organizatori najavljuju najmasovniju i najzanimljiviju utrku do sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije