Vlatko Glavaš podnio inicijativu za nagrađivanje Lane Pudar i Jovana Lekića

1
Radiosarajevo.ba
Vlatko Glavaš podnio inicijativu za nagrađivanje Lane Pudar i Jovana Lekića
Print Screen / Vlatko Glavaš. Lana Pudar i Jovan Lekić

Vlatko Glavaš, bivši reprezentativac nogometne reprezentacije BiH i zastupnik u Parlamentu BiH podnio je inicijativu za nagrađivanje Lane Pudar i Jovana Lekića za sjajne rezultate na Evropskom juniorskom plivačkom prvenstvu.

Glavaš je u inicijativi istakao da se pitanje mladih talenata kao i vrhunskih sportista može riješiti jedino sustavno i Zakonom o sportu na nivou Bosne i Hercegovine.

“Drugi načim stimuliranja sportista je ulaganje u infrastrukturne objekte, u ovom slučaju bazene, čime bi se stvorili uslovi za omasovljenje ovog sporta, iz čega bi se garantirano izrodio i kvalitet (npr. Mostar nema niti jedan odgovarajući bazen). To opet podrazumijeva prije svega dobru namjeru i ozbiljnu koordinaciju više nivoa vlasti da se ti infrasturkturni objekti izgrade.

Uz dobru volju, potrebno je vrijeme i novac, pa se bojim da će proći još vremena dok ne spoznamo kvalitet ove vrste ulaganja u mladost koja je najbolji reprezent države.

Stoga, preostaje mi ponovo da pleiram na sve Vas da ovaj uspjeh i ovaj put nagradimo određenom finansijskom satisfakcijom za Lanu i Jovana u nadi da će barem sljedeće generacije mladih sportista u ovoj zemlji dočekati neko bolje vrijeme”, navodi se u inicijativi Vlatka Glavaša.

Ministarstvo civilnih poslova nadležno je za sport na državnom nivou, ali pored toga i za još dvanaest drugih oblasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije