Vila: Nadam se da ću se vratiti u Sarajevo sa još jednom titulom

Fena
Vila: Nadam se da ću se vratiti u Sarajevo sa još jednom titulom
/ FOTO: FFC Pro
Bosanskohercegovačkog MMA borca Ahmeda Vilu očekuje 23. septembra u Linzu borba za FFC pojas u kategoriji do 66 kg protiv bivšeg UFC borca Filipa Pejića.

Za ovaj meč Vila se priprema s najpoznatijim MMA imenima, kao što su Alexander Gusstafson, Jimi Manuwa, Ilir Latifi, David Teymur, Reza Madadi…

"Ovo je sasvim novi podvig i pokušat ću osvojiti još jedan FFC pojas. Ako to uspijem, postao bih prvi FFC šampion s pojasevima u dvije različite kategorije", kazao je Vila u intervjuu za Fenu.

Trenutno se nalazi u Štokholmu gdje trenira s najboljim evropskim i svjetskim MMA borcima, među kojima su Alexandar Gusstafson, Jimi Manuwa, Ilir Latifi, David Teymur, Reza Madadi…

"Užitak je trenirati s takvim ljudima, a nadam se da će mi to pomoći da napredujem i pokažem se u ringu s Pejićem", kaže 19-godišnji Sarajlija.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri hrvatski borac Filip Pejić, poznat pod nadimkom "Nitro", imao je 10 pobjeda, jedan poraz i jedan neodlučen ishod. Samo je do jedne pobjede stigao sudačkom odlukom, dok je sve ostale protivnike riješio prekidima. Posljednje dvije godine vrlo uspješno je nastupao za FFC.

Imajući sve to u vidu, Vila svog protivnika, za kojeg kaže da je izuzetno zahtjevan, ne uzima olako, tako da se za meč u Austriji priprema u jednom od najboljih timova u Evropi, švedskom "Allstars" Training Centru.

"Potrudit ću se da za ovaj meč budem maksimalno spreman kako bih ostvario ovaj veliki rezultat", poručio je bh. borac.

Kako je rekao, veliku podršku daju mu sponzori HE Fitness, Elit Nutrition, Hotel Central, Greywood, kao i njegova porodica i djevojka koji su uvijek na njegovoj strani, bez obzira na ishode mečeva.

U Sarajevu trenira u svom matičnom klubu, Akademiji borilačkih vještina "Pretorian Sarajevo", ali prije svake borbe odlazi u švedski "Allstars" kako bi odradio pripreme i bio što spremniji za meč.

S Pejićem se nije susretao do sada, međutim, najavio je zanimljiv meč za sve ljubitelje borilačkih vještina sa Balkana. Ovaj mladi i izuzetno talentovani MMA borac vjeruje u sebe, ali kaže da, naravno, ima i tremu, jer prije svakog meča uvijek postoji određena doza straha.

Obećao je dobru borbu i kazao da se nada "da će se vratiti u Sarajevo sa još jednom titulom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije