Rio de Janeiro / Čudesni Usain Bolt osvojio deveto olimpijsko zlato

20. 08. 2016. u 04:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon što je tri zlata osvojio u Pekingu i Londonu, Usain Bolt je to napravio i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Čudesni Jamajčanin krunisao je fantastičan nastup u Božjem gradu zlatnom medaljom u štafeti 4X100 metara.

Štafeta Jamajke u sastavu Asafa Powell, Yohan Blake, Nickel Ashmeade i Usain Bolt istrčala je utrku za 37.27 sekundi. Najbrži čovjek u historiji trčao je posljednji, a Jamajka je bila izjednačena sa Sjedinjenim Američkim Državama. Bolt je još jednom potvrdio dominaciju i osvojio svoje deveto zlato na olimpijskim igrama.

Iznenađenje su priredili Japanci (37.60) koji su osvojili srebro. Japanci su trčali u sastavu Ryota Yamagata, Shota Ilzuka, Yoshihide Kiryu i Aska Cambridge. Sjedinjene Američke Države su prošle treće kroz cilj, ali su diskvalifikovane pa je bronza otišla u ruke Kanađana (37.64).

Usain Bolt se izjednačio s legendarnim Carlom Lewisem po broju osvojenih zlatnih medalja na olimpijskim igrama. Jamajčanin nije osjetio gorak ukus poraza na posljednja tri nastupa na olimpijskim igrama i ima devet osvojenih medalja. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA