Veliki povratak galamdžije McGregora: Za 40 sekundi sredio Cerronea

Radiosarajevo.ba
Veliki povratak galamdžije McGregora: Za 40 sekundi sredio Cerronea

Conor McGregor vratio se u octagon 15 mjeseci nakon teškog poraza od Khabiba Nurmagomedova i u velikom stilu pobijedio Amerikanca Donalda Cerronea!

Irac je u noći sa subote na nedjelju u glavnoj borbi UFC 246 priredbe za 40 sekundi tehničkim nokautom pobijedio "Kauboja".

Tako se McGregor vratio na scenu i u 26. borbi zabilježio 22. pobjedu uz 4 poraza. Godine 2015. osvojio je prvu UFC titulu prvaka, a kasnije postao prvi borac u organizaciji, koji je istovremeno držao dvije titule (pero i laka).

"Ispisao sam historiju. Pobjeđivao sam u tri kategorije. Navijači su bili fenomenalni. Znao sam da Cerrone ne očekuje napad odmah na početku borbe. Proslavit ću pobjedu i vratiti se u dvoranu," izjavio je McGregor, koji je nakon lake i polulake kategorije, došao do titule i u velteru.

Nakon poraza od Nurmagomedova izrazio je želju da ugovori revanš s Rusom u Moskvi. Čelnik UFC-a obećao je da će McGregoru pružiti takvu priliku u slučaju pobjede nad Cerroneom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije