Uskoro počinje 'Green Lake BH Triathlon Cup'

Sponzorisani tekst
Uskoro počinje 'Green Lake BH Triathlon Cup'
Foto: Green Lake BH Triathlon Cup / Ilustracija

Za tačno mjesec dana, 17. i 18. augusta 2019. godine u Lisičićima kod Konjica, na obalama Jablaničkog jezera, održat će se međunarodni događaj, GREEN LAKE BH Triathlon Cup 2019.

Triatlon je atletsko takmičenje koje obuhvata tri različite discipline – plivanje, biciklizam i trčanje. Na takmičenju u Konjicu, na koje je prijavljeno 150 takmičarki i takmičara, plivat će se 750 metara, biciklirati 20 kilometara prema Buturović-Polju i trčati pet kilometara preko mosta koji spaja dvije obale Jablaničkog jezera. Ovaj sprint triatlon bit će odskočna daska za veliki broj triatlonki i triatlonaca u ovaj sport i u veće distance – olimpijski triatlon, middle i full distancu.

Na samo takmičenje prijavio se veliki broj rekreativaca, ali i IRONMANA, te profesionalnih takmičara, najvećim dijelom iz Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske. Posebno se ističe veliki broj, trećinu od ukupnog broja prijavljenih žena, triatlonki koje će uskoro rame uz rame parirati najboljim takmičarkama svijeta u ovom sportu.

Ovaj događaj jedinstven je po tome što na njega dolazi i hrvatski rekorder u IRONMAN takmičenjima, Dejan Patrčević, osnivač Adriatic Coachinga i ambasador IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, jedan od najčešćih pobjednika sličnih takmičenja iz regije u svijetu. Dejana u Konjic, a potom i u Sarajevo dovodi turistička agencija Sarajevo Insider – City Tours & Excursions, agencija koja na kreativne načine nastoji prikazati grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu u očima gostiju našeg glavnog grada i države.

Organizator ovog takmičenja je Udruženje rekreativaca sportista Trčanje i to, na čelu s triatlonkom Nudžejmom Softić, glavnom protagonisticom filma Little Star Rising, koje za takmičare priprema veliki broj nagrada dva dana puna zabave za sve prisutne – takmičare, volontere, navijače, gledatelje i sve zainteresirane.

Službeno otvorenje događaja počet će dječijom trkom u predvečerje 17. augusta i partijem na lisičićkoj plaži, a samo takmičenje održat će se u nedjelju 18. augusta.

Takmičare će osim vrijednih nagrada organizatori obradovati posebno dizajniranim majicama i medaljama, ali i plivačkim kapama iz kreativne kuhinje dizajnera Gorana Markovića.

Posebno dizajnirane majice za triatlon - undefined

Foto: Green Lake BH Triathlon Cup: Posebno dizajnirane majice za triatlon

Više informacija o samom događaju možete naći na web stranici www.greenlaketriathlon.com, ali i na društvenim mrežama ovog triatlona, Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije