Usain Bolt: Nikad više, ovo je kraj i Ali je izgubio posljednju borbu

Radiosarajevo.ba
Usain Bolt: Nikad više, ovo je kraj i Ali je izgubio posljednju borbu
Foto: EPA / Usain Bolt
Usain Bolt sinoć se u Londonu oprostio od atletike. Jamajčanin je napravio počasni krug na Olimpijskom stadionu u Londonu i kao najbrži čovjek svih vremena bez mrlje u bogatoj karijeri otišao u zasluženu penziju.

Svjetsko prvenstvo u Londonu bilo je Boltovo posljednje takmičenje. U utrci na 100 metara osvojio je bronzu, dok se na štafeti 4X100 povrijedio. Nije završio onako kako smo očekivali, ali Bolta ćemo zauvijek pamtiti. Tokom počasnog kruga, na zvaničnom semaforu Olimpijskog stadiona stajala su vremena svjetskih rekorda na 100 i 200 metara (9.58, 19.19), a Bolt je poručio:

"Zaista sam tužan jer moram da odem. Rekao sam zbogom navijačima, ali i mojim takmičenjima. Vidio sam previše ljudi koji su se penzionisali i potom vratili, ali su samo bili gori i osramotili se. Ja ne želim biti jedan od tih ljudi. Neko mi je nakon utrke na 100 metara rekao da je i Ali izgubio svoju posljednju borbu. To me utješilo", poručio je Bolt.

Bolt je pomenute rekorde postavio na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije