Farah: Zovite me Mohamed, Mo odlazi u historiju

Radiosarajevo.ba
Farah: Zovite me Mohamed, Mo odlazi u historiju
Jedan od najboljih atletičara svih vremena Mo Farah odlazi u penziju, bar kada su u pitanju duge pruge. Sada je na red došao novi izazov - maraton, a Farah više ne želi da ga zovu Mo.

Somalijac s britanskim pasošem koji iza sebe ima četiri zlata s Olimpijade i čak šest sa svjetskih prvenstava, uz dva srebra zamolio je medije da ga od sada zovu Mohamed.

"Od sada me zovite Mohamed. Kada budem trčao maraton, zovite me Mohamed. Jednostavno mislim da je Mo svoje odradio. Moram zaboraviti to što sam ostvario i postigao", rekao je Farah.

Farah je u Londonu slavio na 10.000 metara, dok je u utrci na 5.000 metara bio srebreni, iza Etiopljanina Muktara Edrisa. Farah je tako propustio priliku da nakon Londona (2012), Moskve (2013), Pekinga (2015) i Rio de Janeira (2016), na petom uzastopnom velikom takmičenju uzme dvostruko zlato. Što svakako ne umanjuje njegovu veličinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije