Makwala protiv virusa, pravila, kiše: Pobjedu proslavio sklekovima

Radiosarajevo.ba
Makwala protiv virusa, pravila, kiše: Pobjedu proslavio sklekovima
Isaac Makwala iz Bocvane slavio je u utrci protiv samog sebe na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu. Makwali je zabranjeno da se takmiči u utrci na 400 metara, a potom mu je onemogućeno da se takmiči i na utrci od 200 metara.

Makwala je bio jedan od kandidata za zlatnu medalju i najveći rival Waydea van Niekerka. Nakon što je saopćeno da je Makwala jedna od žrtava stomačnog virusa koji se pojavio u jednom od hotela, morao je provesti 48 sati u karantinu, jer pravila to nalažu kada su u pitanju zarazne bolesti.

Vrijeme nije mogao vratiti, pobjedu u utrci na 400 metara odnio je Wayde van Niekerk, ali su organizatori pokušali donekle ispraviti nepravdu i pozvali su mu poziv za utrku na 200 metara.

S obzirom na to da su kvalifikacije već održane Makwala je trčao sam. Potrebno mu je bilo da istrči 20.53 kako bi se plasirao u polufinale. Nikakav problem za vrhunskog sprintera. Makwala je istrčao 200 metara u vremenu 20.20, a potom je u polufinalu bio drugi s vremenom 20.14. Pobjedu u utrci protiv samog sebe proslavio je sklekovima, kako bi organizatorima pokazao da je spreman i da mu je nanijeta velika nepravda.

Finalna utrka na rasporedu je večeras.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije