Nakon suspenzije / UFC šampion Khabib Nurmagomedov ide u reality

02. 02. 2019. u 17:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Sada već svjetski poznati UFC šampion Khabib Nurmagomedov, na neko vrijeme će kavez zamjeniti srednjovjekovnim kazahstanskim selom, prenosi RT

Kako prenose mediji u toj zemlji, Khabib će biti jedan od voditelja popularnog realityja Nomad, koji je pandan mnogo poznatije Survajveru.

Snimanje programa planirano je za maj mjesec dana, a prva epizoada trebalo bi da bude emitovana u februaru 2020. godine.

Ono što karakteriše ovaj šou jesu surovi uslovi u selu, 340 kilometara udaljenom od glavnog grada Astane, a sam fokus je, osim preživljavanja u tradicionalnim uvjetima i promocija kulture i običaja te zemlje.

Kada je riječ o učesnicima, takmičiće se poznati sportisi među kojima će biti i osvajača medalja na olimpijskim igrama, a njihov zadatak će biti da obavljaju različite zadatke i odgovaraju na brojne izazove koji su zahtjevni kako fizičke, tako i intelektualne napore.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

"Rekonstruišemo stari zamak i objekte za šou kako bismo stvorili srednjevjekovno okruženje", istakao je Isilbek Ismagambetov, gradonačelnik Kazakstana.

Podsjećamo, Khabib Nurmagomedov je trenutno pod devetomjesečnom suspenzijom, uz koju mora da plati i pola miliona dolara zbog incidenta poslije duela s Conorom McGregorom.

NEMA KOMENTARA