Prvi čovjek UFC-a potvrdio: Nurmagomedov i McGregor ponovno u kavezu

Radiosarajevo.ba
Prvi čovjek UFC-a potvrdio: Nurmagomedov i McGregor ponovno u kavezu
Foto: Screenshot / Khabib i Conor
Prvi čovjek UFC-a Dana White uvjeren je da će uzvratna borba između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora biti održana već ove godine, prenosi Daily Mail vijest koju s nestrpljenjem očekuju svi zaljubljenici u MMA.

Neporaženi dagestanski borac svladao je McGregora u četvrtoj rundi njihove borbe za UFC-ov pojas lake kategorije, time i ostao neporažen u svojoj karijeri profesionalnog borca dugoj 27 borbi.

McGregor je, pak, četvrti put u 25. meču karijeri morao suparniku priznati da je bio bolji, no više od dugoočekivane borbe pričalo se o onome što se dogodilo nakon nje.

“Mislim da bi mnogi željeli vidjeti tu borbu. Vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Vjerujem da do borbe može doći već ove godine, ovisit će koliko će duga biti suspenzija, ali bude li sve u redu ona će se održati”, izjavio je White.

Masovna tučnjava boraca sa popratnim osobljem suparničkih timova dovela je do toga da su obojica dobili suspenzije Sportske komisije Nevade i prije no što tačan termin njihova revanša bude potvrđen,

Komisija će morati odraditi svoj dio posla. Saslušanje će se održati ovoga mjeseca, a kazne biti poznate nakon završne riječi, prenosi Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije