U subotu u Sarajevu četvrti međunarodni badminton turnir Sarajevo Open

Radiosarajevo.ba
U subotu u Sarajevu četvrti međunarodni badminton turnir Sarajevo Open
Četvrti međunarodni badminton turnir Sarajevo Open bit će održan u subotu 26. novembra u KSC Skenderija u Sarajevu.

Danas je u Skenderiji održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Kenan Mlinarević, predsjednik Skupštine udruženja Klub sporta i rekreacije za sve, te Iljas Karamehmedović, voditelj badminton sekcije udruženja.

Istaknuli su kako je osnovni cilj udruženja, promocija rekreativnog sporta u Bosni i Hercegovini.

"Press konferenciju smo organizirali u cilju populacije rekreativnog sporta i badmintona. Udruženje prvenstveno promovira rekreativni sport i animira ljude u sportsko-rekreativni sistem. Pokušavamo privući ljude i dati im izazov. Badminton je planski izabran kao sport koji može privući sve dobne i spolne skupine.

Tehnički i kondiciono je zahtjevan, ali se radi o izuzetno zanimljivoj igri, koje vas svaki put vrati na termin. Udruženje je na Dobrinji, radi pet dana sedmično. Na jednom turniru nas bude i do 40. Važno je napomenuti da mi pokušavamo organizovati rekreativni sistem. To podrazumijeva angažovanje profesionalnog trenera, koji bi vodio taj sadržaj. Pokušavamo prije svega privući djevojke i žene koje apstiniraju od sporta", rekao je Mlinarević.

"Sarajevo badminton je uključen u asocijaciju ADA (Alpe - Dunav - Jadran). U toku godine svi naši partneri širom regiona organizuju turnire. Ovaj put u Sarajevo će se takmičiti 178 takmičara u tri različite discipline. Takmičenje će se održati na 12 terena i očekujemo da će se u tih 12 sati odigrati preko 400 mečeva. Sarajevo badminton je tokom organizacije turnira naišao na malu pomoć sponzora i zato želim da se zahvalim svima koji su nas podržali. Imat ćemo takmičare iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Takmičenje počinje u osam sati ujutro u subotu i pozivam sve da nam se pridruže", rekao je Iljas Karamehmedović.

Ulaz na turnir je slobodan.

Aktivnosti Sarajevo badminton Opena pratite na zvaničnoj Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije