U nedjelju Atletski miting u Sarajevu, nastupit će velika imena

0
Radiosarajevo.ba
U nedjelju Atletski miting u Sarajevu, nastupit će velika imena
Foto: Facebook/AK Novi Grad Sarajevo / 7. Atletski miting Novi Grad

Atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupiti nekolicina olimpijaca održat će se 5. juna u Centru Safet Zajko.

Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona. Na ovogodišnjem sedmom izdanju svoju sezonu će otvoriti naši najbolji atletičari i atletičarke.

Očekujemo velika imena na mitingu, između ostalog u kugli, gdje će se takmičiti dva olimpijca: Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu i bronzane na otvorenom i Mesud Pezer, rekorder Bosne i Hercegovine.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Na disciplini 100 metara očekuje nas odlična konkurencija. Takmičit će se Aleksa Kijanović i Mihajlo Mandić koji su najbolji sprinteri Srbije, Edhem Vikalo koji je državni prvak BiH i seniorski rekorder na 60 metara, kao i Hajrudin Vejzović, juniorski rekorder i prošlogodišnji pobjednik na ovom mitingu.

U ženskoj konkurenciji na 100m imat ćemo Ajlu Reizbegović koja je rekorderka BiH na 100 metara. Bit će dobra konkurencija na najbržoj disciplini mitinga, što će stvoriti idealne uslove da se obore rekordi Srbije i BiH, jer se na obje strane jure nacionalni rekordi.

Na 400m imat ćemo Jovana Stojoskog, najboljeg sprintera Makedonije i učesnika Olimpijskih igri Tokyo 2020. U trci na 800m imat ćemo Abedina Mujezinovića, jednog od boljih trkača u regionu, kao i Leonarda Tesinia koji nam dolazi iz Italije. U trci na 1500 metara imat ćemo Klaru Andrijašević sa najboljim rezultatom 4:26.27. Pored navedenih imat ćemo veliki broj reprezentativaca BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije i mnogih drugih takmičara.

"Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu, ističe organizator Elmir Ćerimagić", saopćili su organizatori.

Miting će biti održan 5. juna sa početkom od 18 sati. Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vjeruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije