Amel Tuka slavio na Atletskom mitingu u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Amel Tuka slavio na Atletskom mitingu u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Atletski miting u Sarajevu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka slavio je u disciplini na 400 metara na Atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo, u Centru Safet Zajko u organizaciji Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

On je utrku na 400 metara istrčao za 47.28 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Farisu Ibrahimpašiću, a treće Harisu Bibiću.

Podsjetimo, otvarajući jučer Atletski miting, Tuka je između ostalog poručio da mu je zadvoljstvo što nastupa u Sarajevu.

"Rado dođem ovdje i bez mitinga", naglasio je Tuka.  Poručio je da se u BiH mogu praviti puno veći rezultati, uz puno truda i odricanja. "Možda sam ja prvi koji pravi put za naredne generacije, ali bitno je pokazati da se može, da mi iz ovako male zemlje možemo da se borimo sa svima", kazao je Tuka. 

Kako je istakao, velika je stvar predstavljati svoju državu te da se to ne može platiti.

Nakon pobjede, najbolji bh. atletičar dijelio je autograme publici koja mu je dala veliku podršku.

Na mitingu su osim Tuke učestvovali i brojni drugi atletski šampioni iz BiH.

Na najbržoj disciplini 100 metara prvo mjesto odnio je Tuzlak Hajrudin Vejzović sa rezultatom 10.82 koji je uzeo i zlato na 200m sa rezultatom 21.80. Kod žena najbrža je bila Una Ban iz Sarajeva sa rezultatom 13.19 koja je isto uzela prvo mjesto na 200m sa rezultatom 27.40.

Na disciplini 800m kod muškaraca najbrži je bio Stefan Čuković 1.53.87, a kod žena Jelena Gajić sa rezultatom 2.07.81

U najdužoj diciplini ovog mitinga 3000m najizdržljiviji kod muškaraca bio je banjalučanin Oleg Galić 8.33.53, a kod žena bila je Adela Čomor 10.42.35.

Kod žena na 400m bila je najbrža atltičarka iz Srbije Maja Gajić sa rezultatom 57.74, saopćeno je iz Atletskog kluba Novi Grad.

U utrci paratletičara slavio je Omar Bojičić kod muškaraca, a kod žena Bojana Đurđević.

Na mitingu je ukupno nastupilo 143 takmičara iz BiH i regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije