U fantastičnoj utakmici Makedonija upisala minimalnu pobjedu protiv BiH

Radiosarajevo.ba
U fantastičnoj utakmici Makedonija upisala minimalnu pobjedu protiv BiH
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u subotu u prijateljskom susretu od Makedonije u Olimpijskoj dvorani Zetra rezultatom 8:7. 

Makedonci su prvih 20 minuta igre riješili u svoju korist rezultatom 3:1. Makedonija je povela s 2:0, a onda su naši hokejaši smanjili rezultat na 2:1. Prva četvrtina završena je vodstvom Makedonije rezultatom 3:1. 

U drugoj trećini Makedonci su još jednom bolji protivnik. Ovaj period igre riješili su u svoju korist rezultatom 3:2, a u jednom trenutku vodili su i sa 6:2. 

U trećoj četvrtini mnogo bolja igra izabranika Briana Jokata. Ovaj period igre riješili smo u svoju korist rezultatom 4:2, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Makedonci su slavili s 8:7. 

Priliku za popravni naši hokejaši imat će sutra, kada je na rasporedu drugi duel dvije reprezentacije. 

Utakmici je prisustvovao i vd. ambasadora Makedonije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Krstevski koji je istaknuo da je oduševljen što su Makedonija i Bosna i Hercegovina odigrale prijateljsku hokejašku utakmicu. 

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam upoznao makedonske hokejaše u Sarajevu. Posebna mi je čast i što sam prisustvovao prvoj utakmici hokejaške reprezentacije izvan granica Makedonije. Nadam se da će ovo postati praksa i da će naši hokejaši igrati u još mnogo drugih država. Posebno je zadovoljstvo i to što smo igrali u prijateljskoj Bosni i Hercegovini. Uvjerio sam se u ove prve dvije trećine da je utakmica odlična, igra se s velikim žarom, iako je ovo prijateljska utakmica. Momcima želim sve najbolje i pobjedu", rekao je Krstevski. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije