In memoriam / U Brčkom preminuo Siniša Kisić

07. 05. 2020. u 11:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 147

Siniša Kisić, bivši gradonačelnik Brčkog i potpresjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hecegovine, preminuo je sinoć u 66. godini u brčanskoj bolnici.

"Sa dubokim bolom i žaljenjem javljamo da je nakon kraće i teške bolesti preminuo naš dragi kolega i član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Siniša Kisić", naveli su iz Olimpijskog komiteta BiH.

Kisić je bio dugogodišnji istaknuti sportski radnik i vrhunski sportista koji je sebi svojstvenom snagom i energijom dao nemjerljiv doprinos razvoju i ujedinjenju sportskog sistema Bosne i Hercegovine.

Svojim radom i zalaganjem je u mnogome pomogao da olimpijski pokret postane i ostane ono što je njegova suština - jedinstven, zajednički i u cilju sporta i sportaša.

Tokom svoje radne karijere obnašao je više značajnih funkcija od kojih izdvajamo da je bio član Predsjedništva OK BiH od 2007. godine, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, prvi gradonačelnik Brčko Distrikta i član Vijeća ministara BiH.

Kisić je bio i odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač medalje sa Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine.

Olimpijski komitet BiH i cijela olimpijska porodica izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima.

NEMA KOMENTARA