Olimpijski komitet BiH odobrio dodatnu podršku Elvedini Muzaferiji

Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet BiH odobrio dodatnu podršku Elvedini Muzaferiji
FOTO: OKBiH / Elvedina Muzaferija

Na 24. redovnoj sjednici Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosni i Hercegovini je analizirao posljednje rezultate Elvedine Muzaferije, kao i historijski uspjeh koji je Elvedina ostvarila osvojivši 29. mjesto u kombinaciji u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, te tako osvojila prve bodove u Svjetskom kupu, što su ujedno prvi bodovi u Svjetskom kupu za neku bh. skijašicu.

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH  je donio jednoglasnu odluku da se Elvedina Muzaferija jednokratno nagradi sa 7.000 KM u njenom nastojanju da se što kvalitetnije pripremi za predstojeća takmičenja, te plasira na Zimske olimpijske igre Peking 2022.godine.

Pored ove nagrade, Elvedina je redovni trogodišnji stipendista Olimpijskog komiteta BiH sa još devet sportista koji se pripremaju za Zimske olimpijske igre Peking 2022, kao i 14 sportista i stipendista Olimpijskog komiteta BiH, koji su kandidati za Olimpijske igre Tokyo 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije