Tuka: Pun sam motiva da svojim rezultatom doprinesem mojoj BiH

0
Radiosarajevo.ba
Tuka: Pun sam motiva da svojim rezultatom doprinesem mojoj BiH
Foto: Olimpijski muzej / Amel Tuka u posjeti

Najbolji atletičar u historiji Bosne i Hercegovine Amel Tuka posjetio je danas obnovljenu zgradu Olimpijskog muzeja u Sarajevu.

Tuka nije krio oduševljenje što u Muzeju ima priliku ponovo vidjeti eksponate sa Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine, koji podsjećaju na dane najveće slave glavnog grada BiH i olimpijske vrijednosti.

Tuku su fascinirali i eksponati sa nedavno održanog Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

"Oduševljen sam jer je Olimpijski muzej obnovljen, što sija u ovakvom svjetlu i što ja kao sportista mogu vidjeti šta se dešavalo 1984. godine na Olimpijadi u Sarajevu, jer tada nisam bio ni u planu, a kamo li rođen.

Kada vidim ove eksponate presretan sam i pun emocija, dodatnog adrenalina i motiva da ja kao sadašnji predstavnik Bosne i Hercegovine i olimpijac svojim rezultatom doprinesem mojoj BiH. Muzej je doista nešto posebno i poručio bih svim građanima i sportistima, ne samo BiH nego i regiona, da dođu i posjete Olimpijski muzej, da vide tu ljepotu i da dožive taj poseban osjećaj", kazao je Tuka te se zahvalio Olimpijskom komitetu BiH na dugogodišnjem zalaganju za obnovu ove prelijepe građevine koja je jedan od glavnih simbola historije Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije