Bliži se 3. TCM Sarajevski maraton kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Bliži se 3. TCM Sarajevski maraton kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo
N.G. /Radiosarajevo.ba / Pobjednici Two Cities Maratona 2021

Trkačka utrka koja povezuje dva entiteta i ovog ljeta će se održati u Sarajevu. 

Sportska manifestacija 3. TCM Sarajevski maraton planirana je u nedjelju 3. jula 2022. godine sa startom i ciljem na trgu – Vijećnica.

Svi zainteresirani trkači mogu odabrati jednu od tri utrke iz programa:

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

  • Memorijalna utrka “Osman Junuzović” 5K,
  • Polumaraton 
  • Maraton

Za subotu, 2. jula pripremljene su dječje utrke sa startom u 10 sati na Vilsonovom šetalištu, u 13 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu ”Grbavica” počinje konferencija “Moj put na Olimpijske igre” na kojoj učestvuju Olivera Jevtić (SRB), Lucia Kimani (BIH) i Slađana Perunović (CG) a moderirat će je Mirzet Halilović – Valter .

Otvaranje 3. TCM Sarajevskog maratona će se održati u subotu u 19 sati na trgu Vijećnica uz pasta party, koncert rock banda iz Srebrenice ”Radinka dragstor i Penta poderato”, te bogatu nagradnu lutriju.

"Nastavljamo tradiciju da smo jedina cestovna maratonska utrka u regionu koja je u direktnom tv prenosu na državnoj frekvenciji. Za sve učesnike manifestacije u suradnji sa prijateljima osigurali smo besplatan ulazak u Olimpijski muzej (petak, subota, nedjelja). Budući da imamo želju od Sarajeva da napravimo regionalni centar cestovnog trčanja, za razliku od prošle godine uvrstili smo u ponudu i polumaraton, koji svojom konfiguracijom predstavlja najbržu polumaratonsku trasu u regionu", izjavio je Darko Lončar iz udruženja Dečki u plavom koje organizuje ovu utrku. 

Pobjednici Two Cities Maratona 2021 - undefined

N.G. /Radiosarajevo.ba: Pobjednici Two Cities Maratona 2021


TCM Sarajevski maraton je jedinstvena maratonska utrka koja povezuje dva Grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo, trči se jedan krug, a duž trase je osigurano 14 okrepnih stanica.

Trasa TCM duga je ukupno 42195m i trči se sljedećom putanjom: start za sve tri utrke (42K, 21K i 5k) je planiran sa trga Vijećnica, te nastavlja glavnom gradskom saobraćajnicom smjer Baščaršija – Skenderija – Marijin dvor – Pofalići – Dolac Malta (cilj utrke na 5K) – Otoka – Alipašin most – Stup– Vrelo Bosne – Velika aleja – Hrasnica (cilj utrke na 21K) – Vojkovići – Kotorac - Lukavica – Dobrinja – Mojmilo – Švrakino selo – stadion Grbavica – Skenderija – Drvenija, te je cilj na trgu Vijećnica. Za sve učesnike utrke na 5K i 21K osiguran je povratak u startnu zonu autobusima. 

Sve tri utrke imaju AIMS certifikat.

Organizatori su osigurali najbogatiji novčani nagradni fond u Bosni i Hercegovini, te će se novčane nagrade dodijeliti: 

  • Najbržim maratoncima i maratonkama - 1. mjesto 1500,00KM, 2. mjesto 800,00 KM, 3. mjesto  500,00 KM, te 50./100./150./200. mjesto po 50,00 KM,
  • Najbržim polumaratoncima i polumaratonkama - 1. mjesto 800,00KM, 2. mjesto 500,00 KM, 3. mjesto 300,00 KM,
  • najbržima na 5000 m (1. mjesto 300,00KM, 2. mjesto  200,00 KM, 3. mjesto  100,00 KM,
  • uz mogućnost dodatnih novčanih benefita ako se distance istrče brže od određenih limita.

Svi trkači svoje mjesto u startnoj zoni mogu osigurati po redovnim cijenama do 1. juna (do 22.06. po cijenama iz kasne prijave) prijavom na jedan od linkova:

Memorijalna utrka “Osman Junuzović” 5K 

Polumaraton

Maraton


Za sve mališane će se u subotu 2. jula sa početkom u 10:00 sati organizirati ekološka "KIDS RUN" na Vilsonovom šetalištu. Utrke su namjenjene djeci uzrasta od 6 do 14 godina, a svoju startninu osiguravaju donošenjem 20 kom PET ambalaže. Link za prijavu TCM SARAJEVSKI MARATON – KIDS RUN

Podršku projektu pružili su: BH Telecom dd, Sarajevski kiseljak doo, One World Sport Association, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Turistička zajednica KS, Guma M, Carlsberg BH, Olimpijski komitet BiH, Gradski muzeji, Općina Stari Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo i OSCE. Medijski partneri: Radio M i Radio Sarajevo

Uživajamo u bogatom programu za maratonski vikend!

Katarina Pahlod, pobjednica Two Cities Maratona 2021 - undefined

N.G. /Radiosarajevo.ba: Katarina Pahlod, pobjednica Two Cities Maratona 2021

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije