Tom Brady najavio povlačenje iz NFL-a

0
Radiosarajevo.ba
Tom Brady najavio povlačenje iz NFL-a
Foto: EPA-EFE / Gisele Bundchen i Tom Brady

Tom Brady, koji se smatra najvećim quarterbackom u historiji NFL-a, osvojio je sedam trofeja, što je najviše naslova koje je osvojio jedan igrač u NFL-a.

Quarterback Tampa Bay Buccaneersa Tom Brady, nakon 23 sezone, službeno je najavio povlačenje iz NFL-a, objavio je budući "Hall of Famer" danas na svom Instagram nalogu.

Brady (44), koji se smatra najvećim quarterbackom u historiji NFL-a, osvojio je sedam trofeja, što je najviše naslova koje je osvojio jedan igrač, zajedno s pet MVP-a Super Bowla. Nagomilao je rekorde u karijeri kao što je najviše dodavanja (624) i najviše dobacivanja (84.250) u svoje 23 sezone – od kojih je 20 bilo s New England Patriotsima.

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

Gisele Bundchen i Tom Brady potvrdili: 'Da, tačno je, rastali smo se'

Gisele Bundchen i Tom Brady potvrdili: 'Da, tačno je, rastali smo se'

"Uvijek sam vjerovao da je nogometni sport u kojem se morate žestoko natjecati, ako nemate takav pristup onda nećete uspjeti, a uspjeh je ono što jako volim u našoj igri,” Brady rekao je u svojoj izjavi na Instagramu. “Svaki dan postoji fizički, mentalni i emocionalni izazov koji mi je omogućio da maksimalno iskoristim svoj najveći potencijal. Dao sam sve od sebe u posljednje 22 godine. Ne postoje prečice do uspjeha na terenu ili u životu", rekao je.

"Teško mi je ovo napisati, ali evo: neću se više obvezati na takvo natjecanje. Volio sam svoju NFL karijeru, a sada je vrijeme da svoje vrijeme i energiju usmjerim na druge stvari koje zahtijevaju moju pažnju. Mnogo sam razmišljanja u prošlom tjednu i postavljao sam sebi teška pitanja. I tako sam ponosan na ono što smo postigli. Moji suigrači, treneri, kolege natjecatelji i navijači zaslužuju me 100%, ali upravo sada, najbolje je da prepustim teren slijedećoj generaciji predanih sportista", objavio je Tom Brady.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije