Tom Brady se predomislio, ipak će igrati 23. sezonu

0
Radiosarajevo.ba
Tom Brady se predomislio, ipak će igrati 23. sezonu
Foto: EPA-EFE / Tom Brady

Nije dugo potrajalo. Tom Brady, najveći igrač u historiji NFL-a, objavio je da izlazi iz penzije i vraća se u Tampa Bay Buccaneerse za svoju 23. sezonu i to samo šest sedmica nakon što se već "oprostio" od sporta i lige u kojoj je postao sedmerostruki prvak, peterostruki MVP Super Bowla i trostruki MVP lige.

"U posljednja dva mjeseca shvatio sam da je moje mjesto još uvijek na terenu, a ne na tribinama. Doći će i vrijeme za to. Ali ne sada. Volim svoje saigrače i volim porodicu koja me podržava. Zbog njih je sve ovo moguće. Vraćam se za svoju 23. sezonu u Tampi. Imamo nedovršenog posla", poručio je slavni quarterback preko Twittera, prenose Sportske novosti

Brady je 20 od svoje 22 sezone u NFL-u proveo u New England Patriotsima s kojima je pod vodstvom trenera Billa Belichicka osvojio šest naslova prvaka (2001, 2003, 2004, 2014, 2016, 2018) te još tri puta igrao finale (2007, 2011, 2017), da bi u proljeće 2020. napustio klub i prešao u Tampa Bay Buccaneerse s kojima je osvojio još jedan naslov.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Vlasnik je i svih najvažnijih rekorda za vođe navale, ima najviše osvojenih jardi dodavanjem (84,520 u sezoni i 13,049 u doigravanju), kao i najviše dodavanja za "touchdown" (624 u sezoni i 86 u doigravanju).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije