Tinejdžer (17) nasred trga u pokušaju pljačke upucao nogometnu zvijezdu u prsa

0
Radiosarajevo.ba
Tinejdžer (17) nasred trga u pokušaju pljačke upucao nogometnu zvijezdu u prsa
Foto: Printscreen / 49ers Ricky Pearsall

Novak San Francisco 49ersa Ricky Pearsall upucan je u prsa u pokušaju pljačke usred poznatog Union Squarea. Maloljetni napadač je uhićen, a mlada NFL zvijezda je "u ozbiljnom, ali stabilnom stanju".

Prema izvještajima policije, 17-godišnjak je oko 15.30 sati pokušao opljačkati Pearsalla uz prijetnju oružjem dok je šetao sam.

"Hici su pogodili i žrtvu i napadača", rekao je šef policije San Francisca William Scott dodajući da je ispaljeno više hitaca.

Još jedna tragedija na bh cesti: Sedamnaestogodišnjak poginuo u sudaru kvada i traktora

Još jedna tragedija na bh cesti: Sedamnaestogodišnjak poginuo u sudaru kvada i traktora

Dodao je kako je pretpostavka kako je napadač koji je uhićen u pokušaju bijega djelovao sam.

Nije jasno koliko je puta Pearsall upucan niti što je osumnjičenik pokušavao ukrasti. Policija trenutno pregledava snimke s obližnih nazdornih kamera, a Pearsall je unatoč povredama bio dovoljno stabilan da razgovara s policijom.

Napadač je, inače, stanovnik Tracyja u Kaliforniji.

"S obzirom na to da je osumnjičenik 17-godišnjak optužbe protiv njega bit će podnesene sudu za maloljetnike", otkrila je okružna tužiteljica San Francisca Brooke Jenkins.

Ricky Pearsall izabran je od strane 49ersa kao 31. odabir u prvom krugu NFL drafta 2024. ranije ove godine. Tokom svoje univerzitetske karijere 23-godišnjak je igrao tri godine u Arizona Stateu i dvije u Floridi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije