Tadej Pogačar iznenadio odlukom nakon osvajanja Tour de Francea

0
Radiosarajevo.ba
Tadej Pogačar iznenadio odlukom nakon osvajanja Tour de Francea
Foto: EPA - EFE / Tadej Pogačar

Slovenski biciklistički as Tadej Pogačar (25) zbog umora je otkazao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, objavila je slovenska novinska agencija (STA).

Glavni trener slovenske muške biciklističke reprezentacije Uroš Murn objavio je imena biciklista koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Među njima neće biti Tadeja Pogačara koji je zbog umora otkazao sudjelovanje. Njega će zamijeniti reprezentativni kolega Domen Novak, objavilo je vodstvo slovenske reprezentacije.

Pogačar je u nedjelju osvojio svoj treći Tour de France nakon 2020. i 2021. Usto ima i dva druga mjesta iz 2022. i 2023. Postao je i osmi vozač u historiji biciklizma s pobjedama na dvije najveće trotjedne utrke na svijetu, Giru d'Italia i Touru u istoj godini.

Bošnjačka stranka ušla u Vladu Crne Gore zajedno s negatorima srebreničkog genocida

Bošnjačka stranka ušla u Vladu Crne Gore zajedno s negatorima srebreničkog genocida

Pogačar je na posljednjim OI u Tokiju osvojio bronzu u cestovnoj utrci, a treći je bio i u cestovnoj utrci na SP-u u Glasgowu 2023.

U slovenskoj olimpijskoj reprezentaciji nema ni olimpijskog prvaka u vožnji na kronometar iz Tokija Primoža Rogliča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije