Sramota na Tour de Franceu: Gledatelj istrčao pred bicikliste i gađao ih čipsom

1
Radiosarajevo.ba
Sramota na Tour de Franceu: Gledatelj istrčao pred bicikliste i gađao ih čipsom
Foto: Screenshot / X.com / Incident na Tour de Franceu

Udruženje profesionalnih biciklista (CPA) reklo je da će pokrenuti pravni postupak protiv gledatelja koji je gađao čipsom Slovenca Tadeja Pogačara i Danca Jonasa Vingegaarda tokom 14. etape Tour de Francea u subotu.

Jureći prema cilju na Pla d'Adetu, Pogačar je morao izbjeći navijača koji je iskočio na cestu i bacio vrećicu čipsa na slovenskog lidera utrke. Nepoznati gledatelj je potom učinio istu stvar Dancu Vingegaardu, koji je prošao nekoliko sekundi kasnije.

"CPA će sa zadovoljstvom pokrenuti pravni postupak protiv ovog tipa zbog onoga što je učinio i Pogačaru i Vingegaardu. Ovo je nepoštovanje i neće se tolerisati", napisao je CPA-jev predsjednik Adam Hansen u Twitter objavi.

Glumac iz BiH u ulozi Dražena Petrovića: "Njegov lik me je pratio cijeli život, ništa nije slučajno"

Glumac iz BiH u ulozi Dražena Petrovića: "Njegov lik me je pratio cijeli život, ništa nije slučajno"

Vingegaard je završio etapu 39 sekundi iza Pogačara, dok je Belgijanac Remco Evenepoel, koji je bio drugi u generalnom plasmanu prije etape 14, završio 70 sekundi iza, što znači da je skliznuo na treće mjesto u ukupnom poretku iza Danca.

"Bilo je dosta zviždanja i neko je bacao čips, čuo sam da su gađali i Tadeja i to je čudno. Ne razumijem zašto ideš na biciklističku utrku i zviždiš ljudima", rekao je Vingegaard nakon utrke.

Jutros su stigle vijesti i kako je navedeni prijestupnik uhapšen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije