Biciklista na Tour de Franceu uradio potez zbog kojeg je kažnjen: Mnogi strogo osudili ovu odluku

0
Radiosarajevo.ba
Biciklista na Tour de Franceu uradio potez zbog kojeg je kažnjen: Mnogi strogo osudili ovu odluku
Foto: Collage / Julien Bernard

Sportski birokrati još su jednom pokazali svoju krutost i potpuni nedostatak takta, ovoga puta oni zaposleni u Međunarodnom biciklističkom savezu (UCI) koji su sa 200 švicarskih franaka (više od 400 KM) kaznili francuskog vozača Juliena Bernarda jer je tokom sedme etape Tour de Francea sišao s bicikla kako bi poljubio suprugu i sinčića koji su stajali uz cestu.

Sedma etapa Toura, pojedinačni hronometar u dužini od 25.3 kilometara, vožen je po cestama Bernadovog rodnog mjesta u Burgundiji te se uz cestu skupilo mnogo njegovih prijatelja i rodbine među kojima su bili supruga i sin. Bernard je prilikom prolaska pored njih stao te ih poljubio, a UCI je takvo ponašanje okarakterizirao kao "neprikladno" te je procijenio kako je Bernard "naštetio imidžu sporta".

"Ispričavam se UCI-ju što sam naštetio imidžu našeg sporta, ali spreman sam svaki dan platiti 200 franaka (više do 400 KM) kako bih opet proživio taj trenutak", objavio je Bernard putem X-a.

U Bosni i Hercegovini počela predizborna šutnja

U Bosni i Hercegovini počela predizborna šutnja

U kratkom televizijskom intervjuu odmah nakon etape Bernard je izjavio kako je susret s porodicom uz samu trasu najveće svjetske biciklističke utrke poseban tenutak u karijeri.

"Bilo je nevjerovatno. Moja supruga je već neko vrijeme organizovala ovo sa svojim prijateljima i stvarno su napravili odličan posao. Za vrijeme vožnje na hronometar mogao sam priuštiti malo uživanja. Takvi me trenuci motivišu da se nastavim baviti biciklizmom", rekao je, piše Gol.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije