Sutra u Sarajevu Peti BH Telecom Unusual Marathon: Neće biti obustava saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Sutra u Sarajevu Peti BH Telecom Unusual Marathon: Neće biti obustava saobraćaja
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / BH Telecom Unusual Marathon 2022

Već tradicionalno, u Sarajevu se i ovog januara održava sportsko-ekološka utrka: BH Telecom Unusual Marathon. 

Udruženje Dečki u plavom, organizira ovu utrku po peti put, a okupit će oko 350 trkača iz 11 zemalja.

U nedjelju, 15. januara, utrka će startati u 9,00 sati na sportskom terenu Safet Zajko. Putanja trke vodi do Kozije ćuprije gdje je okret, nakon čeza se trči prema Ilidži, sve do Vrela Bosne, te nazad do sportskog centra Safet Zajko. Ukupno 42 kilometra i 195 metara. 

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

"Učesnici su mogli izabrati da li žele trčati maratonskih 42 kilometra, štafetni maraton 3 puta 14 kilometara ili Foggy Fun Run 10 kilometara. Planirano je da se trči trotoarima i saobraćajnicama koje nedjeljom nisu u funkciji, tako da neće dolaziti do obustave saobraćaja.

Iako u ovo doba godine obično imamo snijeg, led, maglu, smog i temperaturu ispod nule, izgleda da ćemo ovaj put 'iznevjeriti' trkače. Očekuje se da će nedjelja biti lijep dan, kao savršen za trčanje. Pozivamo građane Sarajeva da duž trase podrže učesnike ove manifestacije", rekao je uoči trke Darko Lončar u ime organizatora.

Podršku projektu pružili su Fond za zaštitu okoliša FBIH, BH Telecom, Carlsberg, Sarajevski kiseljak, GSS Kantona Sarajevo, Argeta, Turistička zajednica KS i medijski partner Radio Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije