Srbijanski mediji raspisali se o teškom životu hrvatske sportistkinje: 'Mnogo se napatila'

2
Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji raspisali se o teškom životu hrvatske sportistkinje: 'Mnogo se napatila'
Foto: Instagram / Sandra Perković

Hrvatska olimpijska reprezentacija Igre u Parizu završila je sa sedam medalja, a jednu od njih, brončanu, donijela nam je Sandra Elkasević u bacanju diska, koja je još pod djevojačkim prezimenom Perković, osvojila i dva zlata na OI u Londonu i Riu.

Život hrvatsku sjajnu olimpijsku nije mazio, Sandra je imala jako teško djetinjstvo, a o njenom odrastanju bez oca i žrtvi njene majke raspisali su se i mediji u našem komšiluku, koji su njenu životnu priču donijeli pod naslovom:

"Čudesna životna priča heroine Hrvatske: Otac je napustio kada je imala 5 godina, a brigu o njoj preuzeo je Dragan Nikolić…’, piše u naslovu Kurir, koji prenosi intervju hrvatske bacačice diska iz Večernjeg lista.

Tragedija u BiH: Utopilo se dijete

Tragedija u BiH: Utopilo se dijete

Tata Damir napustio nas je kad sam imala pet godina. Prekinuo je s nama svaki kontakt bez obzira na to što smo živjeli u istom naselju. Nakon razvoda mama je upoznala mog očuha Dragana Nikolića, mehaničara u Zagrebačkim cestama.

S njima, bakom Ružom i pet godina starijim bratom Markom, diplomiranim inženjerom strojarstva, odrastala sam u kući u Trnovčici”, ispričala je o ranom djetinjstvu Sandra, koja se sjetila i najtežeg perioda njene karijere:

Semir Osmanagić: 'Nole je plakao u zagrljaju svoje djece i supruge Jelene'

Semir Osmanagić: 'Nole je plakao u zagrljaju svoje djece i supruge Jelene'

“Operirana sam, ali bolovi nisu prestajali, dok nakon šest-sedam dana nisam pukla od muke, doslovno sam pozelenjela. Stalno sam povraćala, sve se upalilo. Hitno sam operirana drugi put. Samo je Ivan Ivančić znao istinu dok sve nije završilo. A istina je bila da sam dobila sepsu, da sam doslovno visjela o koncu.

Doktorove riječi na ispraćaju bile su: “Bila si blizu smrti, takve stvari 90 posto pacijenata ne preživi.” Oporavak je trajao četiri mjeseca”, ispričala je svojedobno Sandra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije