Smrtonosna rally utrka: Izletio sa staze među publiku, četvero poginulih, među povrijeđenima dijete

0
Radiosarajevo.ba
Smrtonosna rally utrka: Izletio sa staze među publiku, četvero poginulih, među povrijeđenima dijete
Foto: Screenshot/You Tube / Nesreća na mađarskom rallyju

Na mađarskome rallyju "Esztergom-Nyerges" dogodila se tragična nesreća.

Prema pisanju tamošnjih medija, jedan od sudionika u utrci izgubio je kontrolu nad automobilom, izletio sa staze te se zabio u skupinu gledatelja.

Prve informacije govore kako su poginule četiri osobe, a sedam ih je povrijeđeno. Kasnije se pokazalo da bi broj mogao biti i veći.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Na Facebooku se kako je povrijeđeno više od trideset ljudi. Na mjesto događaja je brzo stigla ljekarska služba i najprije se pobrinula za nekoliko otvorenih preloma.

Na stranici Rally Life objavljuju: "vozački tandem koji se takmičio sa Škodom Fabiom R5 nesretno je upao u masu, pri čemu je povrijeđeno oko 30 ljudi".

"Na mjesto događaja stiglo je osam vozila hitne pomoći i četiri spasilačka helikoptera. Nažalost, životi četiri osobe nisu bili spašeni, jedno dijete je teško životno ugroženo, jedna osoba je teško povrijeđena, a šest osoba (među njima i dijete) prevezeno je u bolnicu zbog lakših povreda", izjavili su iz Nacionalne službe hitne pomoći za Rtl.hu.

Takmičenje je prekinuto od strane organizatora utrke, a glasnogovornica Kata Repa odbila je komentirati nesreću i njene detalje dok ne dobiju konačno izvješće hitne pomoći i policije obzirom da žele biti sigurni kako imaju tačne informacije, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije