Izbjegnuta tragedija i teška nesreća u Kumrovcu: Vozač usred utrke ušao na rally stazu

0
Radiosarajevo.ba
Izbjegnuta tragedija i teška nesreća u Kumrovcu: Vozač usred utrke ušao na rally stazu
Foto: Printscreen / Sudar izbjegnut u posljednji tren

Tokom održavanja devetog brzinskog ispita u Desiniću u Hrvatskoj drugoga dana 12. Rallyja Kumrovec, jedan vozač ušao u rally stazu i tako ugrozio svoju i sigurnost takmičara.

On je skoro pa izazvao frontalni sudar s posadom jedne ekipe. Tragedija je izbjegnuta pravovremenom i brzom reakcijom rally vozača koji je skrenuvši na travnjak pored ceste izbjegao koliziju.

Samo nekoliko sekundi kasnije civilno vozilo je uklonjeno s trase brzinskog ispita, pozvana je policija koja je utvrdila da je vozilom upravljala osoba u alkoholiziranom stanju te je preuzela daljnje postupanje.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Organizatori Rallyja Kumrovec poduzeli su sve sigurnosne i pripremne organizacijske mjere propisane od strane Svjetske automobilističke federacije te Hrvatskog auto i karting saveza, a koje su uvjet za organizaciju autorally natjecanja.

Za takmičenje su ishođene sve saglasnosti i dozvole tijela lokalne samouprave i policije.

Na dionici koja je duga 4.18 km, a na kojoj se odvijala trka, u skladu sa Planom sigurnosti bilo je raspoređeno više od 50 sudaca i redara te je upravo zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji spriječena tragedija.

[facebook_video]https://www.facebook.com/watch/?mibextid=3FzEMzktubANZ1I6&v=820798183113415[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije