Skandal u UFC-u: Borac ugrizao protivnika i dobio ekspresni otkaz

1
Radiosarajevo.ba
Skandal u UFC-u: Borac ugrizao protivnika i dobio ekspresni otkaz
Foto: Screenshot / Trenutak kada je Severino ugrizao Limu

Brazilski borac Igor Severino završio je svoju UFC karijeru, samo što je započeo.

Zapravo, potrajalo je jednu i po rundu, a upravo toliko vremena bilo je potrebno Brazilcu da svog rivala Andrea Limu ujede za nadlakticu i zubima ostavi tragove na njegovoj koži.

Tokom druge runde njihovog meča u UFC-u, gdje su obojica debitovali, Lima je sudiji počeo da signalizira kako ga Severino ujeda, dok s leđa pokušava da ga obori u parter.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Nekoliko sekundi kasnije meč je prekinut jer je sudija primijetio na šta se Lima žali, a kasnije su i gledatelji mogli da vide šta se desilo.

Severino je čitavu vilicu utisnuo u kožu svog protivnika, a za sada nema objašnjenja ovakvog ponašanja koje je mnoge podsjetilo na Mikea Tysona i čuvenu borbu protiv Evandera Holyfielda, kada je jedan od najboljih teškaša svih vremena rivalu otkinuo parče uha.

Igor Severino je do ovog meča imao skor 8-0 u profesionalnoj karijeri i očekivalo se da bi mogao da postane važan dio UFC organizacije. Ipak, nakon diskvalifikacije zbog ujedanja njegov ugovor je raskinut, a vjerovatno je i završena profesionalna karijera jer će mu organizacije zbog ovakvog ponašanja okrenuti leđa.

I njegov rival sada ima skor 8-0 u profesionalnoj karijeri, ali ga u UFC čeka ljepša budućnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije