Nekadašnji UFC prvak bogato počastio trenera, rasplakao se kad je otvorio račun

0
Radiosarajevo.ba
Nekadašnji UFC prvak bogato počastio trenera, rasplakao se kad je otvorio račun
Foto: Instagram / Francis Ngannou i Eric Nicksick

Francis Ngannou u oktobru prošle godine debitovao je u boksu, izgubivši sudijskom odlukom od Tysona Furyja.

Uprkos porazu oduševio je pratitelje borilačkog sporta, a pritom je i zaradio više od 10 miliona eura (19,56 miliona KM), što je i do 15 puta više od onog koliko je zarađivao za borbe u UFC-u.

Naravno, nije sav taj novac zadržao za sebe jer je morao i isplatiti ljude koji su radili s njim. Pritom je, čini se, bio vrlo darežljiv.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Njegov trener Eric Nicksick, jedan od najuspješnijih MMA trenera posljednjih godina, otkrio je da se "rasplakao" kad je vidio koliko mu je Ngannou uplatio novca nakon meča s Furyjem.

"To je bio najveći iznos novca koji sam ikada dobio od nekog borca. Bilo je nevjerovatno. Dobio sam puno više nego što sam očekivao. Naravno, Francis se uvijek jako dobro brinuo za mene, ali ovo me oborilo s nogu. Kada sam tog jutra otvorio svoj račun, rasplakao sam se. Doveo me do suza jer mi je time promijenio život. Ne samo profesionalno, nego i finansijski", rekao je Nicksick u intervjuu za MMA Junkie pa dodao:

"Dopustio mi je finansijsku slobodu da mogu uživati u ulozi trenera. Uživam biti otac i muž, pomogao nam je i kupiti novi auto. Puno se stvari promijenilo otkako se Francis prebacio na boks, odlično se brine za svoj tim. Voli nas sve, a to i pokazuje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije