Predator iz Kameruna: UFC šokirao Ngannoua ponudom

0
Radiosarajevo.ba
Predator iz Kameruna: UFC šokirao Ngannoua ponudom
Foto: Sportmanor.com / Francis Ngannou

Čini se kako su vodeći ljudi UFC-a predvođeni Danom Whiteom napokon došli na svoje. Stipe Miočić više nije UFC-ov prvak teške kategorije i njihovi su planovi za ovu diviziju eksplodirali nakon što su imali prvaka koji se u tri godine borio samo tri puta, piše Gol.hr.

Francis Ngannou je također protestirao zbog dugog čekanja na novu priliku za napad na tita trilogija između Miočića i Cormiera je za mnoge učinila ovu kategoriju ''sporom''. Kamerunac je najavio kako će ju učiniti dinamičnijom kada uzme titulu, no ni on se nije nadao ponudi kakvu je dobio od organizacije.

Kako javlja ESPN-ov Ariel Helwani, UFC je ponudio Ngannouu prvu priliku za obranu pojasa već 12. juna što bi značilo svega dva i pol mjeseca od borbe protiv Miočića. Čini se kako je i Ngannou bio šokiran tim datumom pa je, tvrde Helwanijevi izvori, odbio taj datum.

Protivnik kojeg je nudio UFC je Derrick Lewis, čovjek koji je u jednoj od najgorih borbi u teškoj kategoriji posljednjih godina pobijedio Ngannoua odmah nakon što ga je svladao i Miočić 2018. godine.

White i ekipa žele dobro prodrmati kategoriju, ali i cijelu organizaciju nakon što su u rekordnom roku rasprodali tribine na ovomjesečnom UFC 261. Ne sumnjamo da nas do kraja godine čeka velik broj fenomenalnih borbi i sjajnih evenata.

No Helwani smatra i kako se u ovoj ponudi krije i nastavak psihološkog rata s Jonom Jonesom. To je jasna poruka Jonesu kako ne misle pristati na njegovu cijenu te kako se Ngannou ima s kime boriti.

Ukoliko se ne dogovore s Jonesom, Lewis i Ngannou bi mogli u oktogon već u augustu jer je juli rezerviran za trilogiju McGregor – Poirier koja je na rasporedu 10. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije