Skupština HNK nagradila Lanu Pudar zbog sjajnih rezultata

0
Radiosarajevo.ba
Skupština HNK nagradila Lanu Pudar zbog sjajnih rezultata
Foto: Skupština HNK / Lana Pudar sa trenerima i Šerifom Špago

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago danas je ugostio najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar kao i njene trenere Alenu Ćemalović i Damira Đedovića iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju na utrci na 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju. U finalu utrke je dionicu preplivala u vremenu 02:04.88, što je bilo dovoljno za treće mjesto i bronzanu medalju.

Špago je čestitao na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu, imajući u vidu da je Lana sa svojih šesnaest godina uspjela osvojiti medalju u seniorskoj kategoriji. Također se zahvalio cijelom timu što su još jednom svojim rezultatima oduševili bh. javnost i što na najbolji način promovišu svoj grad Mostar i svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Alena Ćemalović i Damir Đedović su se zahvalili na podršci i predstavili planove za naredni period s ciljem nastavka uspješnih rezultata na predstojećim takmičenjima.

Predsjedavajući Špago je u skladu sa važećim propisima Skupštine HNK nagradio Lanu Pudar i Klub vodenih sportova Orka Mostar sa 5.000 KM, navodi se u saopćenju Skupštine HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije