Lana Pudar stigla u Sarajevo: Rad i trud se isplatio, zadovoljna sam...

2
Radiosarajevo.ba
Lana Pudar stigla u Sarajevo: Rad i trud se isplatio, zadovoljna sam...
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Lana Pudar stigla u Sarajevo

Lana Pudar, bosanskohercegovačka plivačica iz Mostara je najbolja juniorska plivačica u Europi u dvije discipline. Nakon sjajnih rezultata koje je postigla, stigla je u Sarajevo.

Održana je pres konferencija za medije na kojoj se obratila javnosti.

"Ovo je takmičenje za mene bilo fenomenalno i kruna godine, a kruna takmičenja je ova bronzana medalja. Maštala sam o osvajanju i sjajan je osjećaj biti na pobjedničkom postolju. Zadovoljna sam sa svim svojim trkama, neke su mogle biti bolje. Sav rad i trud se isplatio. Hvala svima na podršci", kazala je kratko Lana Pudar. 

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Ona je ove godine u seniorskoj konkurenciji zabilježila šesto vrijeme na 100 metara delfin, osvojila bronzu na Svjetskom kupu te četvrto vrijeme na 200 metara delfin.

Nije mala stvar, biti treća na svijetu!

Trenerica Alena Ćemalović istakla je kako je ponosna na Lanu i njen uspjeh.

"Lijepo je nakon svega vratiti se kući i na ovakav način završiti godinu. Lana Pudar je zaista budućnost BiH. Mi smo se počeli pripremati u malom bazenu i to tek u septembru, i znate kako je bilo u Kazanu, a Lana je do sad imala sedam utrka i radili smo naporno na tehničkim stvarima. Biti u bazenu sa ženama, nije lako, a Lana ima samo 15 godina.Ovo nije mala stvar i morate biti posebni da rivalkama u bazenu odgovorite na način kao Lana...", kazala je između ostalog trenerica Ćemalović.

U Mostaru će večeras biti održan svečani doček za Lanu Pudar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije