Šest utakmica na programu 29. memorijala "Asim Ferhatović Hase"

0
Fena
Šest utakmica na programu 29. memorijala "Asim Ferhatović Hase"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Hasetov memorijal

Fudbalski klub Vratnik u subotu, 25. decembra organizira 29. memorijal u malom nogometu "Asim Ferhatović Hase".

Tradicionalni memorijal igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena.

Zbog otežanih uvjeta i novonastale situacije uzrokovane koronavirusom prvi put se neće igrati turnir. Organzatori su odlučili da se umjesto turnira, u maloj dvorani KSC Skenderija igra šest utakmica, u različitim kategorijama - pjetlića, kadeta, seniora i veterana, te jedan susret nogometašica.

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Član Organizacionog odbora Memorijala Mirsad Ibrić na pres-konferenciji kazao je da mu je bilo" zadovoljstvo živjeti i sarađivati s ljudima koji pomjeraju granice".

"Takav je bio naš Asim Ferhatović Hase, veliki fudbaler i još veći čovjek, koji je ostavio blistav i neizbrisiv trag u svjetu sporta i uopće postao je ponos Bosne i Hercegovine i uzor svim narednim generacijama", kazao je Ibrić.

Generalni sekretar FK Vratnik Mufid Zimić rekao da su veliku pomoć u organizaciji pružili FK Sarajevo i Općina Stari grad, bez kojih se Memorijal ne bi mogao održati.

"Svi znamo da je ovaj turnir bio veći i zanačajniji, učestvovalo je mnogo ekipa iz regije, ali sada nismo u mogućnosti. Učinili smo koliko je bilo u našoj moći. Ne želimo da prekinemo nit, vezu s našim Hasetom, kao što je to bilo na prethodnih 28. turnira. Ove godine neće se igrati turnir, već jednodnevni memorijal na kojem će biti na programu šest utakmica", kazao je Zimić.

Dugogodišnji prijatelj Asima Ferhatovića Dželaludin Harba, koji je nakon igračke karijere u Americi ostao da živi i radi u SAD, evocirao je uspomene na Haseta.

"Asim Ferhatović bio je ponos ne samo grada Sarajeva, naše države Bosne i Hercegovine, već svih ljudi koji žive u regionu. Uključen sam u organizcaju turnira već duže vremena, uvijek nađem mogućnosti da doputujem iz Amerike zbog ovog turnira, jer osjećam moralnu obavezu da nastavim tamo gdje je Hase stao", kazao je Harba, koji je kao jedini Bosanac i Hercegovac ušao u nogometnu Kuću slavnih u SAD, zbog velikog dopronisa razvoju nogometa.

Na turniru će učestvovati četiri ekipe Vratnika, u kategorijama pjetlića, kadeta, seniora i veterana, zatim tri ekipe FK Respekt, prvi i drugi ženski tim SFK 2000 Sarajevo, te veterani FK Sarajevo i ekipa Humanih zvijezda.

Program 29. memorijala "Asim Ferhatović Hase"

9.00 - FK Vratnik - FK Respekt (pjetlići)
11.00 - FK Vratnik - FK Respekt (kadeti)
13.00 - FK Vratnik - FK Respekt (seniori)
15.00 - SFK 2000 Sarajevo 1 - SFK 2000 Sarajevo 2
17.00 - FK Sarajevo veterani - Humene zvijezde
19.00 - FK Vratnik - FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije