Sedam Splićana u Jablanici pojeli po sedam ćevapa, u sedam ih uvečer čekao film u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Sedam Splićana u Jablanici pojeli po sedam ćevapa, u sedam ih uvečer čekao film u Sarajevu
Foto: Slobodna Dalmacija / Sedam Splićana u Jablanici

E ovo je baš bizarno. Na prvu. Ali kad sve povežete, sve je jasno. Sedmorica Splićana uputila su se u srijedu, 13. septembra iz Splita. Na majicama im je broj sedam, a stali su na ručak u Jablanici.

U restoran ‘Sedmica‘. Naručili su ćepave, svako po sedam u somun. A u Sarajevu ih je u sedam sati u srijedu uvečer čekao flm - ‘Čarobna sedmica‘.

Oni su navijači splitskih ‘žutih‘, puknuta ekipa. Takozvana Tvrda jezgra. Nisu izdržali.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Jer,  Pink Panther je u Sarajevu! Grad na Miljacki doista je na nogama radi dolaska jednog od najboljih europskih košarkaša svih vremena.

Sedam Splićana i Kukoč

Kulminacija se očekuje u jednom od najelitnijih hotela, "Hills" u kojemu će se održati premijera filma "The Magical Seven - Toni Kukoč", autora Sabahudina Topalbećirevića.

Riječ je inače o našem kolegi, uglednom BiH novinaru i TV komentatoru, ponajviše (iako ne isključivo) vezanom za košarku. Njegov film o jedom od hrvatskih članova Kuće slavnih u Springfieldu nedvojbeno je središnja točka jedne druge priče, 12. po redu Međunarodnog sportskog simpozija "Simposar".

Premijera na Gripama

Za one koji se neće naći u Sarajevu, svečana hrvatska premijera filma održat će se u legendarnoj dvorani Gripe 18. septembra s početkom u 20.30 sati, piše Slobodna Dalmacija.

Datum nije slučajno odabran, najveći od najvećih, naš Toni rođen je na taj dan 1968. godine. Kukoč je odrastao stotinjak metara od dvorane, sve ga veže za Gripe i Jugoplastiku i jedino pravo mjesto za premijeru filma je bila dvorana u kojoj je sve počelo.

Sabahudin Topalbečirević i Michael Jordan sa zastavom Bosne i Hercegovine: 'Ostvario sam san'

Sabahudin Topalbečirević i Michael Jordan sa zastavom Bosne i Hercegovine: 'Ostvario sam san'

Priznanje za Lanu Pudar

Na događaju i ove godine učestvuju brojni velikani regionalnog sporta. Svečanosti i premijeri je prisustvovala i ekipa portala Radiosarajevo.ba.

Prije premijere filma tradicionalna su dodjeljena priznanja ljudima koji su obilježili sport kroz svoju karijeru i time zaslužili da im se oda počast za zivotno djelo

Među dobitnicima bili su: sportski novinar i kolumnista Tuttosporta Massimo Francchi, dobitnici fudbalakih priznanja za životno djelo su Ivica Šurjak i Ivan Gudelj, legende Hajduka koje su stigle iz Splita i Sead Sušić, koji nije mogao sakriti suze i svoju nagradu podijelio sa bratom Safetom Sušićem.

Velibor Pudar ponosan: "Možda sam subjektivan, ali Lana Pudar je najbolji bh. sportista ikada"

Velibor Pudar ponosan: "Možda sam subjektivan, ali Lana Pudar je najbolji bh. sportista ikada"

Priznanje je dobio i Kočo Dimitrovski, legenda iz Sjeverne Makedonije kojeg su također savladale emocije, iz svijeta boksa dobitnici nagrade za životno djelo su Dragan Vujković i Mirko Puzović. Nagradu im je dodijelio naša legenda Said Čolpa.

Među dobitnicima je i Igor Milanović, jedan od najboljih svjetskih vaterpolista svih vremena, u svijetu košarke dobitnici su Željko Pavličević, Božidar Marković, Rusmir Halilović i Mario Primorac, bivši član KK Bosna.

Specijalno priznanje dobio je Nogometni klub Zrinjski, te Zlatko Nalić. A najveći aplauz izazvalo je priznanje za našu zlatnu djevojku Lanu Pudar, a u njeno ime priznanje je preuzeo njen otac Velibor Pudar, koji je za ovu priliku stigao iz Mostara.

Pa premijeri su bili još političari Nermin Nikšić, Dino Konaković, Nermin Muzur i Vojin Mijatović, zatim Zlatko Dalić, Samir Avdić, Stipe Pletikosa, Adnan Džemidžić, Sejo Bukva, Marijan Kustić, Almir Zeka Turković sa sinom Dinom i svojim sportskim društvom iz Hrvatske, Petar Krpan, Nermin Bašić, Almir Memić, Samir Bekrić i mnogi drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije