Sarajevo domaćin spektakla: Evropski kup u kickboxingu okuplja hiljadu boraca

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo domaćin spektakla: Evropski kup u kickboxingu okuplja hiljadu boraca
Foto: Kickboxing akademija Ilidža / Sarajevo će u aprilu biti domaćin Evropskog kupa u kickboxingu

Sarajevo će u aprilu biti domaćin Evropskog kupa u kickboxingu u kojem učestvuje 1.000 boraca.

Bosna i Hercegovina će sredinom aprila biti domaćin velikog sportskog takmičenja, na kojem će se kickboxeri iz cijele Evrope boriti za titulu najboljih.

U glavnom gradu BiH, od 11. do 14. aprila 2024. godine bit će održan Evropski kup u kickboxingu, koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Organizator ovog vrhunskog sportskog događaja u Areni Hills na Ilidži je Kickboxing akademija “Ilidža” koju već godinama uspješno vodi Nermin Bašović.

"Dobiti organizaciju Evropskog kupa je veliko priznanje za Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademiju Ilidža, ali i za sport u BiH. Ovo veliko priznanje nam je stiglo iz Evropske kickboxing federacije i drago nam je što ćemo drugu godinu zaredom organizirati Evropski kup za kadete, juniore i seniore.

Nadamo se da ćemo takmičenje uspjeti organizovati na vrhunskom nivou kao i prošle godine, kada smo dobili pohvale Evropske kickboxing federacije. Očekujemo nastup 1.000 takmičara iz 20 zemalja.

Pobjeda karijere bh. kickboxera: Haris 'Brko' Biber nokautirao borilačku legendu u Dubaiju

Pobjeda karijere bh. kickboxera: Haris 'Brko' Biber nokautirao borilačku legendu u Dubaiju

Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija, što ne bi uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: Općine Ilidža, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma.

Već 18 godina organiziramo ovaj turnir i u aprilu je pred nama veliki zadatak kako bi svi zajedno mogli uživati u vrhunskim borbama osvajača medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima. Potrudit ćemo se da se na najbolji mogući način predstavimo kao domaćini i organizatori", kaže Nermin Bašović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije