21. Memorijalni kickboxing turnir 'Braća Bašović': Gledaoci uživali u šest vrhunskih borbi

0
Radiosarajevo.ba
21. Memorijalni kickboxing turnir 'Braća Bašović': Gledaoci uživali u šest vrhunskih borbi
Foto: Privatni album / Memorijalni kickboxing turnir ""Braća Bašović"

U sarajevskom Domu Mladih u nedjelju, 3. decembra, je održan tradicionalni, 21. Memorijalni kickboxing turnir "Braća Bašović", a koji se organizira u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Gledaoci, među kojima su bili i poznati sportisti i ljudi iz biznisa, su uživali u šest borbi, u kojima su nastupili neki od najboljih boraca iz naše zemlje.

U prvom meču na 21. Memorijalnom kickboxing turniru "Braća Bašović"u kategoriji do 60 kg Hamza Hadrović (KBA Ilidža) pobijedio je Isu Smajića (Lugan Novi Travnik).

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

U drugom meču do 67 kg Rijad Hadrović (KBA Ilidža) bio je bolji od Džana Ždralea (Balkan Konjic), a u trećem do 67 kg Hamza Klisura (KBK Fojnica) od Safera Habibović (Lugan Novi Travnik).

U nastavku tradicionalnog 21. Memorijalnog kickboxing turnira "Braća Bašović" u meču do 71 kg Nuh Hebibović (KBV Gladijator) pobijedio je Nedima Malkoća (Kurto Bihać), a u kategoriji do 81 kg Jasko Skalić (Kurto Bihać) je bio bolji od Harisa Hajdarevića (KBA Ilidža).

Memorijalni kickbox turnir

U posljednjem meču večeri u kategoriji preko 91 kg Haris Islamović (KBA Ilidža) pobijedio je Haruna Sinanovića (Balkan Konjic).

Specijalni gosti bili su članovi Demo team Taekwondo kluba Bosna iz Breze, a oni su nakon izvođenja demonstracije nagrađeni velikim aplauzom.

"Hvala svima koji su na svoj način pomogli da se održi 21. Memorijalni kickboxing turnir "Braća Bašović". Ovaj turnir je način da sportska djela Behudina i Bide Bašovića sačuvamo od zaborava.

Memorijalni kickbox turnir

Posebno hvala medijima koji informišu javnost o ovoj manifestaciji, te pokroviteljima i prijateljima projekta: Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo i hotelu President", rekao je Džemko Bašović u ime organizatora.

Nakon tunira organizator je uručio zahvalnice Omeru Osmanoviću, Farisu Gavrankapetanoviću, Nerminu Bašoviću, Adnanu Redžoviću, Muhamedu Šabanoviću, Muhamedu Bikiću, Mustafi Rustemagiću, Amaru Imamoviću, Amelu Kurtagiću, Murisu Kurti i Zijadu Luganu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije