Haris Brko Biber među svjetskom elitom u Dubaiju: 'Ponosno ću nositi bh. zastavu'

1
A. Vatreš
Haris Brko Biber među svjetskom elitom u Dubaiju: 'Ponosno ću nositi bh. zastavu'
Foto: Facebook / Haris Biber

Pred najboljim bh. kickboxerom Harisom Brkom Biberom ovog mjeseca je jedan od najvećih izazova u karijeri.

Rođeni Sarajlija će 16. februara nastupiti na eventu australijske organizacije Alpha Fight Series u Dubaiju, koji će okupiti najbolje borce svijeta.

Velika imena

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba otkrio je kako je postao dio ove manifestacije.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

"Trebao sam nastupiti za ovu organizaciju prošle godine u Australiji. Međutim, nisam dobio vizu i to je bilo prolongirano. Desio se tako njihov novi event u Dubaiju gdje sam prihvatio poziv. Čast i zadovoljstvo mi je biti uz sva ta velika svjetska imena. Iskreno, jedva čekam", poručio je Biber za Radiosarajevo.ba.

Događaj je nazvan Australija protiv svijeta, a Biber će biti jedini predstavnik iz BiH.

"Bit će veliki broj borbi. Sve svjetska imena iz Gloryja, Australije i ostalih dijelova svijeta. Jedini sam predstavnik naše zemlje i ponosan sam što će se naša zastava vijoriti pored svih ostalih".

Protivnik će mu biti Elliot Compton, višestruki Muay Thai prvak.

"Protivnik je svjetski vrh s mnogo iskustva i borbi, što u Muay Thaiju, što u K1. Čak se borio i u MMA-u. Pripremio sam odličnu taktiku sa svojim timom. Spreman sam fizički i psihički. Nadam se da mogu pobijediti i time otvoriti sebi mnoga vrata".

Biber je posljednju borbu imao početkom prošle godine na WFL manifestaciji u Den Haagu, gdje je pobijedio Manuela Gomesa iz Dominikanske Republike jednoglasnom odlukom sudija.

Haris Biber

Međutim, tu je slomio prst noge, zbog čega je podvrgnut operaciji, te je bio prisiljen na dužu pauzu.

"Pokazalo se da je ta povreda mnogo ozbiljnija nego što se mislilo. Morao sam otkazati pet borbi zaredom. Prošla godina mi je bila samo za zaborav. Hvala Bogu, sada je sve OK, samo što je šaraf ostao zauvijek u prstu. Sada je noga jača, nadam se da ću još jače udarati (smijeh op.a.), poručio je Biber.

Slavni gosti

Za borbu u Dubaiju priprema se u Nizozemskoj sa svojim timom Hemmers Gym.

"Tu sam u Nizozemskoj na pripremama i bit ću do sljedeće sedmice, kada putujem za Dubai gdje me očekuje press konferencija, vaganje i ostale aktivnosti prije borbe".

Otkrio nam je da će specijalni gosti eventa u Dubaiju biti slavni akcijski glumac Steven Seagal, bivši UFC prvak Alex Perreira, kao i prvak svijeta u boxu Devin Haney.

Biber je u karijeri ostvario 21 pobjedu na 28 profesionalnih borbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije