Damir Hadžović za Radiosarajevo.ba: 'Gladan' sam kao nikad, želim ostati u UFC-u

0
A. Vatreš
Damir Hadžović za Radiosarajevo.ba: 'Gladan' sam kao nikad, želim ostati u UFC-u
Foto: Facebook / Damir Hadžović

Nakon više od godinu i po dana pauze, jedini UFC borac iz Bosne i Hercegovine, Damir Hadžović (14-7), vraća se u oktagon.

Bosanski bombarder će se 10. februara u Las Vegasu boriti protiv Belgijanca Bolaji Okija (8-1), debitanta u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

Isti stil

Goraždanin s adresom u danskom Copenhagenu za portal Radiosarajevo.ba najavio je povratničku borbu, te govorio o svom narednom protivniku.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

"Imao je tu jednu contender borbu preko koje je dobio ugovor. Ovo će mu biti debi u UFC-u. Dobar je borac. Radio je kickbox mečeve i voli raditi s rukama, ne ide puno na rušenje, što i meni odgovara. Imamo skoro isti stil. Zanimljiva borba za obojicu", rekao je Hadžović za Radiosarajevo.ba.

Hadžović je u posljednjem meču, u julu 2022. godine, sudijskom odlukom poražen od engleskog borca Marca Diakiesea. Tada je povrijedio koljeno, zbog čega je morao na operaciju.

Poslije nekoliko teških i zahtjevnih mečeva, konačno će imati nešto lakši zadatak na papiru. Međutim, ništa ne prepušta slučaju.

"Ne bih rekao da je to laka borba. Svaka borba je teška. Za mene je važna jer se vraćam poslije povrede i hoću da ostanem u UFC-u. Ovo mi je drugi meč na ugovoru. Zadnji sam izgubio nakon što sam se povrijedio. Pukao mi je križni, oba meniskusa... Mogao sam predati, ali sam htio odraditi borbu do kraja. Bilo je to dobro iskustvo", poručio je Hadžović i dodao kako je dosta stvari na njegovoj strani.

"Mlađi je od mene, ima volju i to puno znači. Ali kad gledate njegov skor možete vidjeti da se on nije borio s vrhunskim borcima kao ja. Ja imam više iskustva. Imam i bolje hrvanje i jiu-jitsu. Interesantna borba koja ima potencijal da bude borba večeri. Volim što su mi dali ovakvog protivnika, a ne recimo nekog hrvača, što mi je dosadno. Uvijek se može više novca na taj način dobiti".

McGregoru će biti teško

Naglasio je kako nikad nije bio spremniji.

"Što si stariji, iskusniji si i radiš pametnije. Već sam bio u dobroj formi prije mjesec-dva. Sada radim druge stvari, više se fokusiram na kardio i super mi ide. Fokusiran sam, 'gladan' i jedva čekam meč. Imao sam vremena godinu i više razmišljati dublje o raznim stvarima. Ne možeš se boriti i poslije toga postaneš više 'gladan' i zahvalan".

Jedna od top tema u UFC-u je najavljeni duel Conora McGregora i Michaela Chandlera, koji bi se trebao dogoditi ove godine. Hadžović smatra da je Chandler tu u prednosti.

Damir Hadžović

"Ne znam u kojoj kategoriji će se boriti, ali McGregoru će biti teško. On nije dobio borbu u lakoj kategoriji od 2016. Ima zadnju pobjedu protiv Donalda Cerronea 2020. Čovjek je operisao nogu više puta. Nije se lako vratiti poslije toga. Mislim da će Chandler dobiti tu borbu, ali nikad se ne zna. McGregor je dobar bokser, ima dobar tajming i udarce, ali težak će posao imati. Prednost ipak dajem Chandleru. On je 'gladan', jako trenira, dok se McGregor više provodi, partija...", smatra Hadžović.

U njegovoj, lightweight kategoriji, pojas drži Islam Mahkacev (25-1), koji u ovom trenutku djeluje nepobjedivo.

"Makhachev je trenutno najjači borac, ali neće da se bori sa svakim. Sad je odgođen event što je trebao biti u Saudijskoj Arabiji. Možda će se tek boriti u junu, vidjet ćemo s kim. On čuva tu titulu. Dva puta je pobijedio Alexandra Volkanovskog (perolaka kategorija), ali još je nije branio protiv nekog borca iz lake kategorije", dodao je Hadžović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije