Bosanski bombarder nakon velike pobjede u UFC-u: 'Bosno, volim te...'

0
Radiosarajevo.ba
Bosanski bombarder nakon velike pobjede u UFC-u: 'Bosno, volim te...'
Foto: PrtScr / Hadzovic nakon velike pobjede: Bosno, volim te

Bosanskohercegovački borac Damir Hadžović sinoć je u Las Vegasu ostvario veliku pobjedu.

Savladao je jednoglasnom odlukom sudija Yancyja Medeirosa, koji je izdržao pravu kanonadu Bosanskog bombardera u tri runde, piše Scsport.ba.

Tako je Hadžović osigurao i ostanak u UFC-u pošto mu je prijetio i otkaz zbog lošeg niza, a nakon borbe je bio veoma sretan.

Poslije trijumfa je dao izjavu legendarnom Danielu Cormieru, a nakon pozdrava svojoj kćerkici rođenoj nedavno, glasno je uzviknuo i: “Bosno, volim vas. Volim te Bosno!”.

Nakon toga mu je Cormier saopštio radosne vijesti da njegova druga domovina Danska u tim trenucima vodi 2:0 protiv Velsa na Euru, a pogledajte reakciju Hadžovića na ovom LINKU.

Za Hadžovića ovo je bila ogromna pobjeda, a Bh. borac je uputio preko 120 udaraca u glavu protivnika i nekoliko puta ga ozbiljno uzdrmao, ali havajski borac je sve to izdržao.

“Bosanski bombarder” dominirao je dvije i po runde, a onda ga je havajski borac srušio i kontrolisao ga u parteru do kraja meča.

Hadžović je ovom pobjedom prekinuo niz od dva poraza, zbog čega mu je i prijetio otkaz u UFC-u i došao je do četvrte u najjačoj svjetskoj borilačkoj promociji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije