Rodnina: Abdulmanap je dobro odgojio sina, njegova smrt svima treba biti lekcija

J. M.
Rodnina: Abdulmanap je dobro odgojio sina, njegova smrt svima treba biti lekcija
Foto: TASS / Abdulmanap Nurmagomedov

Irina Rodnina, legendarsna ruska i sovjetska klizačica, trostruka olimpijska pobjednica, sada zastupnica Državne Dume, prokomentirala je smrt Abdulmanapa Nurmagomedova, oca i trenera UFC prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova.

"Borilački sportovi nisu moj teren, ali ne mogu a da ne kažem da nas je napustila velika osoba čija su mi dostignuća poznata", rekla Rodnina za Sport Express.

Primijetila je da je Abdulmanap Nurmagomedov živio urednim životom, dobro je odgojio sina i bio primjer mnogim ljudima.

"Mislim da će njegova smrt za mnoge biti lekcija. Ako su nadležni rekli da se nose maske, rukavice, koriste dezinfekciona sredstva i ostaje kod kuće, onda civilizirana osoba treba slijediti ove zahtjeve. Morate slušati virologe i specijaliste", dodala je Rodnina.

Abdulmanap Nurmagomedov preminuo je 3. jula u 58. godini u jednoj moskovskoj bolnici, a u kasnim večernjim satima istog dana sahranjen je u Dagestanu u njegovom rodnom selu Kirovaulu, u krugu najbližih članova rodbine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije